آشپزی بدون عشق معنا ندارد

لوز بادام لوز نارگیل، لوز پسته

Untitled5.jpg

مواد لازم

شربت قوام آمده (طبق دستور داده شده) یک دوم پیمانه (80 میلی لیتر)
زعفران (ساییده و حل شده در آب) 1 قاشق سوپ خوری
پودر بادام (پوست کنده) به مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
پودر پسته مقداری برای تزیین
مواد لازم (برای تهیه شربت قوام آمده)
شکر دو سوم پیمانه
جوهر لیمو یک هشتم قاشق چای خوری
بادکا یک دوم قاشق چای خوری (5 گرم)

طرز تهیه

1- شربت را با همزن برقی به مدت سه تا چهار دقیقه هم بزنید تا غلیظ و سفید شود؛

2. زعفران و پودر بادام را به شربت افزوده و هم بزنید تا چسبندگی آن گرفته شود؛

3. کف یک قالب 25×15 سانتی متری را به وسیله قلم مو با روغن مایع چرب کنید؛

4. مایه آماده شده را در قالب چرب شده، پهن کرده، روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود. سپس آن را به شکل لوزی برش دهید و در ظرفی مناسب بچینید و سرو کنید.

روش تهیه شربت قوام آمده:

شکر، یک دوم پیمانه و جوهر لیمو را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا کاملاً حل شود، سپس بادکا را به آن افزوده، بلافاصله از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.

نکته

پودر بادام را به حدی اضافه کنید که خمیر از قاشق به راحتی جدا شود.
شربت قوام آمده باید کاملاً غلیظ و سرد شود، سپس با همزن هم بزنید.
برای تهیه پودر بادام، پسته و نارگیل دقت کنید که بیش از اندازه آسیاب نشود؛ زیرا به روغن می‌افتد و باعث پایین آمدن کیفیت شیرینی می‌شود.
در صورت تهیه لوز بادام دورنگ می توان به نیمی از پودر بادام، زعفران (ساییده و حل شده در آب) اضافه کرد و نیمی دیگر به صورت ساده و بدون رنگ بماند. دراین صورت مواد لوز را روی هم بگذارید و پس از سرد شدن برش دهید.
راحت‌ترین راه برای گرفتن پوست بادام این است که مقداری بادام را در یک تابه بریزید. یک لیوان آب به آن اضافه کنید و با حرارت زیاد آب را جوش آورید، 30 ثانیه بجوشانید، سپس در صافی ریخته و پس از آن، در آب سرد قرار دهید؛ بدین ترتیب بلافاصله پوست بادام بلند می شود. در این روش بادام سفت می‌ماند و برای آسیاب کردن مناسب است.

جایگزین

در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه لوز پسته و نارگیل، به جای پودر بادام و زعفران از پودر نارگیل (آسیاب شده) یا پودر پسته استفاده کنید.

فکر بکر

برای معطر شدن لوز می‌توانید از مغز پسته ای که در گل بیدمشک یا یاس خوابانده اید، استفاده کنید تا لوز خوش عطر شود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید