آشپزی بدون عشق معنا ندارد

ته چین ماهی

«ته‌چین» تنها ته‌چین مرغ را به ذهن بسیاری از ما متبادر می‌کند. همان رنگ زرد طلایی همیشگی با چند دانه زرشک و خلال پسته تزیینی. اما شاید تصور بی‌نظیر ته‌چین با رب انار، گردو، سیر، گشنیز و زنجبیل برای طرفداران ته‌چین شگفت‌آور باشد «ته‌چین ماهی» را امتحان کنید.

ته چین ماهی.JPG
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده ‏سازی 45 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

ماهی قزل‌آلا (باپوست، بدون‌استخوان* و فیله‌شده) 2 عدد
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
آب‌لیموترش تازه 2 قاشق سوپ خوری
زنجبیل (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
زعفران (ساییده و حل شده در آب) دم کردن زعفران 50 میلی‌لیتر
برنج خیساندن خیس کردن برنج 1/2 2 پیمانه
مغز گردو (چرخ‌شده) 200 گرم
رب انار 2 قاشق سوپ خوری
سیر (کوبیده‌شده) 2 حبه
گشنیز (پاک و خردشده) 10 گرم
جعفری (پاک و خردشده) 10 گرم
زرشک (تفت ‌داده‌شده) 2 قاشق سوپ خوری
ماست 200 گرم
تخم‌مرغ 3 عدد
لیمو (حلقه‌ای برش‌خورده) 1 عدد

طرز تهیه

1. فیله‌های ماهی را با مقداری نمک، فلفل سیاه، آب‌لیموترش تازه، زنجبیل و یک قاشق سوپ‌خوری زعفران مزه‌دار کنید سپس آن‌‌ها را کف قالب‌های تک‌نفره چرب‌شده بچینید.
2. آب ِروی برنج خیس‏ شده را خالی کنید و آن را داخل ‏قابلمه‏ ای حاوی آبِ جوش بریزید و 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید.
3. گردو، رب انار، سیر، گشنیز، جعفری، زرشک، مقداری نمک و فلفل سیاه را در ظرفی بریزید و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید.
4. در ظرفی جداگانه، ماست، تخم‌مرغ، باقی‌مانده زعفران، مقداری نمک و فلفل سیاه بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند. برنج را به آن اضافه و مخلوط کنید تا مایه ته‌چین آماده شود.
5. نیمی از مایه ته‌چین را در قالب‌های تک نفره، روی ماهی‌ها بریزید سپس مخلوط گردو را روی آن بریزید، مجدداً روی آن را با مایه ته‌چین باقی‌مانده پُر کنید. روی قالب‌ها را با فویل آلومینیومی بپوشانید سپس قالب‌ها را 45 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، قرار دهید تا بپزد.
6. در 15 دقیقه آخر پخت، فویل را از روی قالب‌ها بردارید تا روی برنج طلایی‌رنگ شود. پس از این مدت، قالب‌ها را از فر خارج کنید و در ظرف مورد نظر برگردانید، با برش‌هایی از لیمو تزیین و سرو کنید.

نکته

* برای بدون استخوان کردن ماهی، به دستور حشو ماهی در ماهنامه شماره 90 مراجعه کنید.


نظر خود را بنویسید

مریم آراسته [ ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام. مرسی بابت دستور پختای خوبی که تویه سایت و مجلتون درج میکنید و اجازه میدید که ماهم از تجربیات خانم مینایی استفاده کنیم. واقعا خسته نباشید
یه سوال داشتم اونم اینه که میشه این ته چین رو بدون زرشک درست کرد؟
pegah jalali [ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
بله عزیزم.
Maryam [ ۱۰ مهر ۱۳۹۵ ]
پاسخ
میشه این غذا رو بدون زرشک درست کرد؟!
pegah jalali [ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
بله عزیزم
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید