آشپزی بدون عشق معنا ندارد

مرغ شکم پر سنتی (تن طلایی)

مرغ-تن-طلایی-ok.jpg
4 نفر تعداد نفرات 30 دقیقه زمان آماده ‏سازی 60 دقیقه زمان استراحت 2 ساعت زمان پخت

مواد لازم

مرغ گالانتین‌شده (مطابق تکنیک و عکس های همین دستور) گالانتین مرغ 1 عدد
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
آب لیموترش تازه 60 میلی‌لیتر
پیاز سفید (خلالی خردشده) 1 عدد
زعفران دم کردن زعفران 3 قاشق سوپ‌خوری
برنج خیساندن خیس کردن برنج 2/1 پیمانه
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
هویج (خلالی خردشده) 2 عدد
قیسی (نگینی خردشده) خیساندن 50 گرم
زرشک خیساندن 2 قاشق سوپ‌خوری
مغز گردو (نیم‌کوب‌شده) 20 گرم
خلال بادام خیساندن 10 گرم
خلال پسته 10 گرم
نخ و سوزن استریل‌شده مخصوص آشپزی
کره (ذوب‌شده) 30 گرم

طرز تهیه

1. در ظرفی دردار، داخل شکم و روی سطح مرغ را با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید سپس آب لیموترش تازه، پیاز (خلالی خردشده) و 2 قاشق سوپخوری زعفران را به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید؛
2. آب روی برنج خیس شده را خالی کنید، آن را داخل قابلمه ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
3. در تابه ای حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز (نگینی خردشده) را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید. پس از آن، هویج را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود سپس قیسی، زرشک، گردو، خلال بادام و خلال پسته را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس تابه را از روی حرارت بردارید؛
4. برنج را به همراه مقداری نمک، فلفل و بقیه زعفران به تابه اضافه و مخلوط کنید؛
5. داخل شکم مرغ را از مخلوط برنج پُر کنید سپس پوست مرغ را با نخ و سوزن مخصوص آشپزی بدوزید و با نخ بالها را از پشت ببندید؛
6. تمام سطح مرغ را به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی به کره آغشته کنید سپس آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید. مرغ را به مدت 2 ساعت در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید تا بپزد. در 15 دقیقه آخر پختِ مرغ، فویل را از روی مرغ جدا کنید و بگذارید مرغ کاملاً طلایی رنگ شود. پس از این مدت، مرغ تن طلایی را به همراه چلو سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید