آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کیک گردویی

کیک-گردویی-(ریتز).jpg

مواد لازم

آرد نول (الک شده) آرد نول 255 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق چای‌خوری
نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری
روغن مایع به‌مقدار لازم
مغز گردو (خرد و تست شده*) جایگزین 100 گرم
شکر قهوه ای 50 گرم
شکلات چیپسی 50 گرم
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
کره (نرم‌شده) 140 گرم
شکر (نرم و دانه‌ریز) 150 گرم
تخم مرغ 4 عدد
وانیل شکری یک چهارم قاشق چای‌خوری
ماست چکیده شیرین 150 گرم

طرز تهیه

آماده‌سازی

کف و دیواره های قالب کمربندی 23 سانتی‌متری را با روغن مایع، کمی چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید؛

فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 175 درجه سانتی‌گراد تنظیم و گرم کنید؛

250 گرم آرد نول، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط و دوبار الک کنید.

‌روش تهیه

1. در ظرفی، گردو، شکر قهوه ای، شکلات چیپسی، بقیه آرد و دارچین را بریزید و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید سپس آن را کنار بگذارید؛

2. در ظرفی جداگانه، کره و شکر را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کرمرنگ شود. تخم مرغ ها را یکی یکی به آن اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید؛ 

3. وانیل را به همراه ماست چکیده شیرین به مخلوط بالا بیافزایید و هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛

4. مخلوط آرد را به تدریج به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛

5. نیمی از مایه آماده شده را کف قالب بریزید سپس نیمی از مخلوط گردو را روی آن پخش کنید، مجدداً بقیه مایه و بقیه مخلوط گردو را به ترتیب روی آن بریزید.

مراحل پایانی

قالب را به مدت 40 تا 50 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده، قرار دهید تا بپزد. پس از این مدت، کیک را از فر خارج کنید و بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند تا خنک شود سپس کمربند قالب را باز کنید و بگذارید کیک به مدت 30 دقیقه دیگر نیز بماند تا کاملاً خنک شود. پس از این مدت، کیک عصرانه آماده سرو است.


نکته

* مغز گردو را روی سینی فر بچینید و به‌مدت 8 تا 10 دقیقه در طبقه وسط فر گرم‌شده، قرار دهید تا تُست شود سپس سینی از فر خارج کنید.


نظر خود را بنویسید

یاس صالحی [ ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام، آیا این امکان وجود داره که به جای شکر از عسل در تهیه کیک ها استفاده بشه؟
اگر بله باید چه مقدار از عسل رو جایگزین شکر کرد؟
pegah jalali [ ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
عزیزم در اکثر کیکها نمیشه چون شکر فقط نقش شیرین کنندگی نداره نقش هوادهی هم داره که با عسل این اتفاق نمی افته
مریم شکرچیان [ ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام و عرض ادب
من امروز این کیک گردویی را درست کردم
از اونجایی که کلا خیلی دقیق و منظم هستم تمام موارد گفته شده را چک کردم و مرحله به مرحله با رعایت کردن کلیه جزیئات انجام دادم،....
در مورد وزن و نوع مواد استفاده شده کاملاً طبق دستور و با بهترین کیفیت مورد استفاده قرار دادم
ولی متاسفانه نتیجه کار خیلی خیلی بد بود
چیزی که برام عجیب بود درجه حرارت فر بود که گفته بودین ١٢٠درجه سانتی گراد
متاسفانه کیک وسطش کاملاً خمیر و شُل بود،....
و از نظر مزه واقعاً افتضاح بود
ممنون میشم در این مورد منو یه راهنمایی جامع و بی نقص کنید
پیشاپیش از توجه شما سپاسگزارم
pegah jalali [ ۳۱ شهريور ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
با تشکر از دقت و توجه شما متاسفانه مورد اشتباه تایپی بود که با توجه به کامنت شما برطرف شد. 175 دماب مناسب برای فر هست.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید