آشپزی بدون عشق معنا ندارد

مرغ پرشده با خشکبار

مرغ پر شده با خشکبار.JPG
4 نفر تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده‏ سازی 3 ساعت زمان استراحت 2:35 ساعت زمان پخت

مواد لازم

مرغ درسته 1 عدد (1 کیلو و 500 گرم)
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
زعفران دم کردن زعفران 4 قاشق سوپخوری
برنج خیس کردن برنج 150 گرم
زرشک 20 گرم
کشمش پلویی (شسته و آبکش شده) 15 گرم
خلال بادام 40 گرم
خلال پسته 40 گرم
مغزگردو 40 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
قیسی 50 گرم
خلال نارنج (تلخی گرفته شده) 20 گرم
پیازداغ 100 گرم
نخ و سوزن مخصوص آشپزی
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
آلوبخارا 10 عدد
زنجبیل (رنده شده) 1 قاشق چایخوری
کره (ذوبشده) 25 گرم

طرز تهیه

1. سطح داخلی و خارجی مرغ را به نمک، فلفل سیاه و نیمی از زعفران آغشته کرده، آن را در ظرف درداری گذاشته و به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود؛
2. آبِ روی برنج خیس ‏شده را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 14 دقیقه داخل ‏قابلمه‏ ای حاوی آبِ جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آن را آبکش کنید؛
3. زرشک خیس و آبکش شده را به همراه کشمش، خلال بادام خیس و آبکش شده، خلال پسته و گردو در تابه ای حاوی روغن تفت دهید، سپس بقیه زعفران، نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید. تابه را از روی حرارت برداشته، برنج آبکش شده، قیسی خیس و آبکش شده، خلال نارنج و نیمی از پیازداغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید. شکم مرغ را با مخلوط برنج پُر کرده و قسمت بازِ آن را با نخ و سوزن مخصوص آشپزی، کاملاً بدوزید تا مواد در زمانِ پخت، بیرون نریزد؛
4. رب گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر حاوی روغن داغ، تفت دهید تا خوش رنگ شود. مرغ را در قابلمه ای قرار داده، رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به همراه بقیه پیازداغ، آلوبخارای خیس و آبکش شده، زنجبیل و 500 میلیلیتر آبِ جوش به آن اضافه کرده و بگذارید به مدت یک ساعت و 30 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا بپزد؛
5. پس از این مدت، مرغ را در ظرف نسوز و مخصوص فر قرار داده و سطحِ آن را با قلم موی مخصوص آشپزی به کره ذوب شده کاملاً آغشته کنید، سپس روی ظرف را با فویل آلومینیومی پوشانده و به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید تا کاملاً بپزد. پس از پخت، فویل آلومینیومی را برداشته و گریل را روشن کنید تا مرغ به مدت 20 دقیقه گریل شده و سطح آن طلایی رنگ شود. مرغ پرشده با خشکبار را در ظرف موردنظر قرار داده، نخهای آن را بیرون بکشید و همراه با یکی از سالادهای بخش باربیکیو سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید