آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کاپ کیک شکلاتی

کاپ کیک شکلاتی.jpg
25 دقیقه آماده سازی 10 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

روغن جامد یا کره مقداری برای چرب کردن قالب‌ها
شکلات تلخ 70% (خرد‌شده) 180 گرم
کره (خرد‌شده) 1 پیمانه (160 گرم)
آرد گندم 2/1 پیمانه (60 گرم)
بیکینگ پودر 8/1 قاشق چای‌خوری
نمک 8/1 قاشق چای‌خوری
زرده تخم‌مرغ 4 عدد (220 تا 240 گرم)
وانیل 8/1 قاشق چای‌خوری
شکر (نرم و دانه ریز) 2/1 پیمانه (75 گرم)
بستنی وانیلی به مقدار لازم
مربای آلبالو 2/1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد

طرز تهیه

1. فر را روی حرارت 175 درجه سانتی‌گراد (350 درجه فارنهایت) تنظیم کنید. کفِ شش عدد قالب مافین را با کاغذ روغنی بپوشانید، سپس به وسیله قلم مو با روغن جامد یا کره آن را چرب کنید؛
2. شکلات را در ظرفی مناسب ریخته و روی بخار آب جوش قرار دهید تا ذوب شود (روش بن‌ماری)، سپس کره را به آن افزوده و هم بزنید تا یکدست شود، سپس اجازه دهید شکلات کاملاً سرد شود؛
3. آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را سه بار الک کرده، سپس به همراه زرده تخم‌مرغ به مایه شکلات سردشده اضافه کنید و کاملاً هم بزنید؛
4. تخم‌مرغ، وانیل و شکر را در ظرفی مناسب با همزن برقی هم بزنید تا حجم آن دو برابر شود و تغییر رنگ دهد، سپس به تدریج و طی چند مرحله به مخلوط بالا اضافه کنید و هر بار با قاشق پلاستیکی (لیسک) هم بزنید تا یکدست شود؛
5. 4/3 قالب‌های مافین را از مایه آماده شده پُر کنید و به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل گرم کرده‌اید، قرار دهید تا بپزد. پس از پخت، از فر خارج کرده و روی پنجره فلزی به مدت دو دقیقه قرار دهید تا کاملاً خنک شود؛
6. بستنی وانیلی را با اسکوپ (قاشق بستنی) به شکل توپی بزنید و روی کیک قرار دهید، مربای آلبالو را روی آن بریزید و سرو کنید.

نکته

• معمولاً در انواع کیک، از آرد کیک استفاده می‌شود که آردی سبک و نرم است؛ اما برای تهیه مافین از آرد گندم استفاده می‌شود.
• آرد ذرت فقط برای سبک کردنِ کیک به کار برده می‌شود. گاهی اوقات آرد ذرت با آرد کیک مخلوط شده و چند بار الک می‌شود؛ همواره به خاطر داشته باشید که برای تمامی کیک‌ها، قبل از مخلوط کردنِ آرد با کره، تمام مواد خشک را حداقل دوبار الک کنید.


نظر خود را بنویسید

مریم محقق زاده [ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام.من با بوی کره مشکل دارم.لطفا در صورت امکان بفرماییدجایگزین کره چه چیزی می توانم استفاده کنم.مثلا روغن صاف یا مارگارین ومیزان جایگزین هم اندازه کره هست یا فرق می کند.
ممنون از دستورهای عالیتون
pegah jalali [ ۰۶ مهر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
بهتر است از کره دویچه مارکن ویا یو اس که شرکت کاله وارد میکند استفاده کنید
چون بوی بسیار کمی از کره دارد
میزانش همان مقدار است.
مریم آل هاشم [ ۲۳ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام
می خواستم بپرسم غیر از زیبایی آیا اشکالی داره خمیر کاپ کیک
را یکدفعه داخل قالب مناسب کیک بریزیم و مثل کیک اونو بپزیم؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۶ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
خیر مشکلی ندارد
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید