آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خاگینه خرما

هم خاگینه رو بخواهید، هم خرما رو!
خاگینه خرما، یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلدا است؛ اما با توجه به پُرانرژی و مقوی بودن آن، میتوانید از آن به عنوان سحری در ماه رمضان برای تأمین کالری روزه داران صبور استفاده کنید.

خاگینه خرما.jpg
20 دقیقه آماده سازی 15 تا 20 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

روغن مایع 2 قاشق سوپخوری (28 میلیلیتر)
خرما (شسته و بدون هسته) 400 گرم
هل (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
گردو (خردشده) 100 گرم
تخم مرغ 4 تا 5 عدد
وانیل 8/1 قاشق چایخوری
ماست 3/1 پیمانه (50 گرم)
بیکینگ پودر 1 قاشق سوپخوری
آرد گندم (الک شده) 45 گرم
پسته (پودرشده) 3 قاشق سوپخوری (30 گرم)
شربت گرم طبق دستور داده شده
مواد لازم (برای تهیه شربت گرم)
شکر (نرم و دانه ریز) 400 گرم
زعفران (ساییده و حلشده در آب) 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه

1.فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید. تابه تفلون به ابعاد (25x30) سانتیمتری را با روغن مایع کمی چرب کنید؛
2.خرماها را از چرخ گوشت رد کنید، سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید؛ 
3.ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید؛
4.ماست و بیکینگ پودر را در ظرفی دیگر کاملاً با یکدیگر مخلوط کرده، سپس آن را به مخلوط تخم مرغ افزوده و هم بزنید؛
5.آرد گندم (الک شده) را به مخلوط بالا اضافه کنید و هم بزنید تا مواد صاف و یکدست شوند (در صورت نیاز، مواد را از صافی کمی درشت رد کنید)؛
6.مخلوط بالا را در تابه چرب شده بریزید، سپس آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا روی خاگینه بسته شود؛
7.پس از این مدت، خاگینه را از فر بیرون آورید. روی آن را به وسیله کاردک با مخلوط خرمای چرخ شده بپوشانید، سپس روی آن پودر پسته بپاشید؛ 
8.خاگینه را از یک طرف رول کنید و شربت گرم را روی آن بریزید و پس از سرد شدن، آن را برش دهید و سرو کنید.

روش تهیه (برای تهیه شربت گرم):

یک پیمانه آب و شکر را در قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود، سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.


نکته

خرما میوهای است بسیار مقوی حاوی مواد معدنی زیادی همچون پتاسیم، روی، منگنز، آهن و ویتامینهای A ،B و E است و به دلیل فرا رسیدن روزهای روزه داری، از طرفداران بیشتری برخوردار است.

فکر بکر

خاگینه خرما را میتوانید قبل از اضافه کردن شربت، به مدت 24 ساعت در ظرف دربسته و داخل یخچال نگهداری کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید