آشپزی بدون عشق معنا ندارد

لونگی جوجه

DSC_2981.JPG
2 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده‌سازی 4 ساعت زمان استراحت 45 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

جوجه یا مرغ کوچک (درسته) 1 عدد
رب آلوچه 4 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
پیاز متوسط (نگینی خردشده) 2 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
مغز گردو (آسیاب شده) 100 گرم
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
نخ و سوزن استریل شده مخصوص آشپزی
گوجه فرنگی (باپوست و حلقه ای خردشده) 5 عدد

طرز تهیه

1. تمام سطح خارجی و داخلی جوجه را با قلم موی مخصوص آشپزی، به یک قاشق سوپ خوری رب آلوچه، نمک و فلفل آغشته کرده و به مدت چهار ساعت در ظرف دردار، در یخچال قرار دهید تا کاملاً مزه دار شود؛
2. پیاز را در تابه ای حاوی روغنِ داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس مغز گردو را به آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید؛
3. بقیه رب آلوچه، دارچین، مقداری نمک و فلفل را به قابلمه حاوی گردو اضافه کرده و کاملاً هم بزنید تا به صورت خمیر درآید؛
4. داخل شکم جوجه مزه دارشده را از مایه آمادهشده پر کرده و شکم جوجه را با نخ و سوزن بدوزید و پاهای جوجه را ببندید تا مایه از داخلِ آن خارج نشود و جوجه پس از پخت، ظاهر مناسب تری داشته باشد؛
5. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، جوجه آماده شده را از هر طرف سرخ کنید، سپس گوجه فرنگی ها را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا جوجه، با آبِ خودش و گوجه فرنگی، به مدت 30 دقیقه نیم پز شود؛
6. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد، تنظیم و گرم کنید. زمانی که جوجه نیم پز شد، آن را از قابلمه خارج کرده و به مدت 15 دقیقه، در ظرفی نسوز و داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود. پس از این مدت، آن را از فر خارج کنید، نخ های جوجه را از آن جدا کرده و به همراه چلو سرو کنید.

جایگزین

در صورت تمایل، می توانید به جای رب آلوچه از رب ازگیل استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید