آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش ترش محلی

DSC_8666.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

لوبیا چیتی خیساندن 300 گرم
برنج خیساندن 80 گرم
پیاز (رنده‌شده) 2 عدد
خمیر نان 100 گرم
خالواش یا نعناع (پاک شده) 50 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
سیر (کوبیده‌شده) 2 حبه
نمک به مقدار لازم
سبزی* (پاک کرده و خردشده) 300 گرم
گوجه سبز (بدون هسته، خردشده) یک کیلوگرم
آب غوره 320 میلی‌لیتر
*سبزی شامل: تره، اسفناج، گشنیز، جعفری پاک کرده جمعاً 280 گرم و شبت 20 گرم

طرز تهیه

1. لوبیا چیتی را در مقداری آب به مدت سه ساعت بپزید.
2. در یک ساعت آخر پخت، برنج و پیاز را اضافه کنید. پس از چند جوش از خمیر نان تکه‌های کوچکی درست کرده و داخل آش بریزید.
3. بلافاصله خالواش یا نعناع را کمی تفت دهید. زردچوبه و سیر را نیز تفت داده و به همراه کمی نمک به آش اضافه کنید.
4. سبزی و گوجه سبز را در نیم ساعت آخر پخت اضافه کنید.
5. در اواخر پخت آب غوره را اضافه کنید و پس از چند جوش سرو کنید.  

نکته

لوبیا را حتماً از 24 ساعت قبل بخیسانید (در این مدت آب آن را یکی دوبار عوض کنید) تا آنزیم‌های مرده آن زنده شده و پروتئین آن به راحتی جذب بدن شود. از مصرف حبوبات خیس نشده پرهیز کنید.

جایگزین

1. برای این آش می‌توانید 5 عدد گوجه فرنگی را جداگانه بپزید له کنید و پوست آن را جدا کنید. قبل از اضافه کردن ترشی آن را به آش اضافه کنید.
2. با افزودن کمی شکر مزه آش ترش و شیرین می‌شود که بسیار خوشمزه‌تر است.
3. در صورت عدم دسترسی به گوجه سبز، می توانید آ« را از دستور حذف کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید