آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خوراک آلو سیاه

shutterstock_103582799.jpg
4 تعداد نفرات 30 دقیقه آماده سازی 210 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
کره 50 گرم
روغن زیتون 40 میلی لیتر
سیر (کوبیده شده) 3 حبه
گوشت بره (خردشده) 500 گرم
زنجبیل (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
زردچوبه (پودرشده) 2/1 قاشق چای خوری
فلفل قرمز (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
چوب دارچین 1 تکه
استاک گوشت جایگزین 1 لیتر
گشنیز (پاک و خردشده) 30 گرم
آلو سیاه (شسته شده) 200 گرم
عسل 1 قاشق سوپ خوری
شکر (نرم و دانه ریز) 1 قاشق سوپ خوری
زعفران دم کردن زعفران 2 قاشق سوپ خوری
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
کنجد 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه

1. پیاز را در قابلمه ای حاوی کره و روغن زیتون، تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیر را به همراه گوشت به قابلمه افزوده و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیده شود، سپس زنجبیل، زردچوبه، فلفل قرمز و چوب دارچین را به آن اضافه کرده و تفت دهید؛
2. استاک گوشت را به همراه گشنیز به قابلمه افزوده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا گوشت به مدت سه ساعت بپزد، طوری که پس از پخت، 2/1 پیمانه از آبِ خوراک باقی بماند. آبِ باقی مانده را کنار بگذارید. چوب دارچین را نیز از قابلمه خارج کنید؛
3. آلو سیاه را در ظرفی حاوی 500 میلی لیتر آبِ جوش ریخته و بگذارید به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد، سپس آن را آبکش کنید؛
4. عسل را به همراه شکر، زعفران، پودر دارچین، آلوی پخته و آبکش شده، آبِ گوشتی که کنار گذاشته بودید و مقداری نمک در قابلمه ای ریخته و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا سس غلیظی حاصل شود. پس از این مدت، گوشت پخته شده را در ظرف موردنظر ریخته، سس آلو را به همراه کنجد روی آن بریزید و سرو کنید.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، می توانید از همان مقدار آب به همراه یک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید