آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش میگو هند

khoresh meygoo hendi re.jpg
4 تعداد نفرات 10 دقیقه زمان آماده سازی 20 دقیقه زمان استراحت 15 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

میگو (پاک شده) 500 گرم
سرکه سفید 125 میلی لیتر
پوست لیموترش (رنده شده) 1 قاشق سوپخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (چهارقاچ شده) 1 عدد
سیر (بدون پوست) 5 حبه
زنجبیل (رنده شده) 1 قاشق چایخوری
زردچوبه (پودرشده) 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
چوب دارچین 1 تکه
هل سبز 4 عدد
تخم گشنیز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
زیره سبز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
برگ بو 2 عدد
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده) 2 عدد
ماست 6 قاشق سوپخوری

طرز تهیه

1. میگو را به همراه سرکه سفید، رنده پوست لیموترش و کمی نمک در ظرف درداری ریخته و به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. پس از این مدت، میگوی مزه دارشده را روی حوله کاغذی قرار داده و با حوله کاغذی دیگری به آرامی اضافی مایه مرینیت را از روی آن پاک کنید. میگوها را در تابه ای حاوی روغن داغ سرخ کنید، سپس آنها را با انبرک برگردانید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شوند؛
2. پیاز، سیر، زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز را در دستگاه غذاساز ریخته و مخلوط کنید تا به صورت پوره درآید. چوب دارچین، هل سبز، تخم گشنیز، زیره سبز و برگ بو را در تابه ای گود حاوی روغنِ داغ، تفت دهید، سپس مخلوط پیاز را به آن افزوده و به مدت پنج دقیقه تفت دهید؛
4.گوجه فرنگی را به همراه کمی نمک و فلفل به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود. ماست را با کمی از گوجه فرنگی مخلوط کنید تا دمای آنها یکسان شود، سپس آن را به تابه افزوده و با قاشق چوبی هم بزنید؛
5. 250 میلی لیتر آب به تابه بیفزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید، سپس میگوی مزه دارشده را به تابه اضافه کرده و بگذارید به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. پس از پختِ خورش، چوب دارچین، دانه های هل و برگ بو را از تابه خارج کنید. خورش میگو را در ظرف موردنظر ریخته و به همراه چلو سرو کنید.

نکته

میگو را بیشتر از 20 دقیقه در مایه مرینیت نخوابانید، زیرا سرکه و رنده پوست لیموترش باعث پخت میگو می شود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید