آشپزی بدون عشق معنا ندارد

نان فطیر ( محلی)

IMG_3258.jpgre.jpg

مواد لازم

آب (گرم) دو و یک دوم پیمانه (400میلی لیتر)
پودر خمیر ترش 1 قاشق سوپ خوری (9گرم)
شکر 2 قاشق سوپ خوری (26گرم)
نمک 1 قاشق چای خوری (7گرم)
آرد (الک شده) 4 پیمانه (640گرم)
روغن مایع 1 قاشق سوپ خوری (14میلی لیتر)
کنجد مقداری برای تزئین
گردو (خرد شده) 1 پیمانه (160گرم)
دارچین (پودر شده) 2 قاشق سوپ خوری (12گرم))
شکر یک دوم پیمانه (75گرم)

طرز تهیه

1.یک دوم پیمانه از آب گرم، پودر خمیرترش و نیمی از شکر را در ظرفی پلاستیکی ریخته و باهم مخلوط کنید و در جای نسبتاً گرمی به مدت پنج الی 10 دقیقه قرار دهید تا پف کند.
2.شکر، نمک و بقیه آب ولرم را به همراه یک پیمانه آرد مخلوط کرده و به مایه بالا اضافه و مخلوط کنید و 10 دقیقه استراحت دهید. 
3.سپس روغن مایع را افزوده باقی مانده آرد را به تدریج اضافه کنید و خوب ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود(اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع مازاد بر پیمانه های داده شده اضافه کنید).
4.خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار داده و روی آن را با پارچه تمیزی بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود.
5.فر را روی 350 درجه فارنهایت (175درجه سانتی گراد) روشن کنید. 
5.روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده، به اندازه دلخواه از خمیر بردارید و به شگل گرد فرم دهید و کمی با وردنه باز کنید. 
6.گردو، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده و مقداری از آن را وسط نان قرار دهید و لبه های نان را روی مخلوط پهن کنید. 
7.بقیه نان ها را نیز به همین صورت تهیه کرده و در سینی چرب شده فر بچینید تا 10 دقیقه بماند. روی خمیر را روغن مالیده و مقداری کنجد روی آن بپاشید و به مدت 25 الی 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا فطیرها پخته شوند.


نظر خود را بنویسید

میترا [ ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ]
پاسخ
سلام
بجای خمیر ترش از مواد خانگی مثل سرکه یا ... میشه استفاده کرد؟ یا اگر خمیر آرد و آب را تهیه و مدت زیاد بگذاریم(مثلأ یکشب) همون کار خمیر ترش را نمیکنه؟
متشکر از توجه شما
pegah jalali [ ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ]
وب‌سایت پاسخ
خیر دوست عزیز.
شما میتونید به ازای یک پیمانه خامه یک قاشق سوپخوری آبلیمو استفاده کنید.
نرگس [ ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام چرا توی دستورتون دو اندازه متفاوت برای شکر ذکر شده؟
pegah jalali [ ۰۶ مهر ۱۳۹۵ ]
وب‌سایت پاسخ
یکی از شکرها برای فعال کردن خمیر مایع است ویکی دیگر برای کرم دارچین داخل نان استفاده میشود.
leila tahmasebi [ ۱۵ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام با این اندازه ها چند نان درست میشود برای تعداد بیشتر پیمانه ها را چگونه زیاد کنیم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام عزیزم
حدودا 5 الی 6 عدد نان به دست میاد البته به سایز چانه گیری خمیرتون هم بستگی داره
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام عزیزم
حدود 5 الی 6 عدد نان بدست میاد. البته به سایز چانه گیری خمیرتون هم بستگی داره. برای بیشتر کردن تعداد نان ها میتونید تمام اندازه هارو دو برابر کنید
م [ ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ]
پاسخ
تشکر از شما ذخیره اش کردم . یا حق
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با تشکر از همراهی شما کاربر گرامی
فریماه [ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
پاسخ
من فر ندارم . میشه تو مایکروفر یا روی گاز پخت؟؟؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
کاربر عزیز اگر مایکروفر شما حالت کانوکشن داشته باشد میتوانید در حالت کانوکشن با همان دمای گفته شده در دستور قرار دهید.
الهام [ ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام من نونا را درست کردم گریل بالا که روشن می کردم پایین خاموش میشد وروی نونا اصلا نپخت باید چه کار کنم ممنون میشم اگه رهنماییم کنید
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
استفاده همزمان از حرارت زیر فر و گریل آن میسر نمیباشد ، برای طلیی شدن روی نان ها بعد از پخت کامل با حرارت زیر فر گریل را روشن نمایید
mahnaz [ ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ]
پاسخ
سلام من این نانو درست کردم همه چی خوب بود فقط فکر میکنم درجه فر درست در نمی آد چون روی نان من کم رنگ دراومد البته میدونم که فر خانگی با صنعتی که از چهارطرف حرارت رو یکسان پخش میکنه فرق داره ولی این مشکلو چه طوری میشه برطرف کرد؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ]
وب‌سایت پاسخ
دوست عزیز بسته به فر شما باید مدت زمان بیشتری نان در فر بگذارید ، با تشکر از همراهی شما
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید