آشپزی بدون عشق معنا ندارد

پای اسفناج و پنیر

اسفناج، سبزى مفیدى است که سرشار از فیبر و ویتامین سی می باشد. آهن آن از نوع غیر هم است و به همین دلیل میزان جذب آن پایین بوده و افراد کم خون باید به این موضوع توجه نمایند که از اسفناج به تنهایی نمی توانند برای رفع کم خونی استفاده نمایند ولی خوردن آن در کنار سایر منابع حاوی آهن هٍم مانند پروتئین های حیوانی خالی از لطف نیست، بخصوص اینکه سرشار از ویتامین سی بوده و می تواند در جذب آهن موثر باشد. همچنین به این دلیل که دارای مقادیر بالایی آب است در رفع عطش موثر بوده و دیده شده در بعضی از بانوان شیرده استفاده از این سبزی سبب تولید شیر بیشتر می شود. فیبر موجود در این سبزی نیز بالا بوده که همین موضوع سبب شده تا به افراد دیابتی و کلسترول بالا توصیه شود که از اسفناج در برنامه روزانه خود بیشتر استفاده نمایند.

DSC_8666.JPG
4 تعداد نفرات

مواد لازم

برگ اسفناج جوان (خردشده) 400 گرم
کره به مقدار لازم
پوست لیموترش (رنده شده) نیم قاشق چای خوری
قارچ دکمه ای (ورقه ای خرد شده) 10 عدد
آب لیموترش 1 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ 4 عدد
پنیر فتا (خرد شده) 100 گرم
پنیر چدار (رنده شده) 200 گرم
فلفل سیاه و قرمز (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
پودر سیر به مقدار لازم
اورگانو یا آویشن (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
کاغذ روغنی 1 عدد
خمیر فیلو 1 بسته

طرز تهیه

1.فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید؛
2.اسفناج را به همراه مقداری کره در تابه ای مناسب بریزید و بر روی حرارت ملایم تفت دهید. در آخر، رنده پوست لیموترش را به آن بیفزایید؛
3.قارچ را به همراه آب لیموترش در تابه ای دیگر حاوی کمی کره تفت دهید تا آبِ آن تبخیر شود؛
4.تخم مرغ ها را در ظرفی مناسب بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید. پنیر فتا، چدار، نمک و فلفل سیاه را به آن افزوده و هم بزنید؛ اسفناج تفت داده شده را به همراه قارچ به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید؛ سپس فلفل قرمز، پودر سیر، کمی نمک و آویشن را به همراه روغن زیتون به آن اضافه کرده و هم بزنید؛
5.کاغذ روغنی را زیر شیر آب کمی خیس کرده و بفشارید تا آب اضافی آن گرفته شود؛ سپس، کاغذ را از هم باز کرده و روی میز کار قرار دهید و روی آن را به کمی روغن زیتون آغشته کنید؛
6.تابه ای مناسب را به مدت پنج دقیقه بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، سپس از روی حرارت بردارید. کاغذ روغنی را داخل تابه قرار دهید، طوری که دیواره ها را نیز بپوشاند؛
7.یک لایه از خمیر فیلو را روی کاغذ قرار دهید و آن را به روغن زیتون آغشته کنید. روی خمیر را کمی نمک و فلفل سیاه بریزید؛ لایه بعدی را نیز به همین ترتیب آماده کنید و این کار را ادامه دهید تا چهار لایه خمیر داشته باشید؛
8.مخلوط اسفناج و قارچ را در تابه، روی خمیر ریخته و لبه های خمیر را روی مخلوط اسفناج برگردانید (اگر لازم است، لبه های کاغذ را کمی با قیچی کوتاه کنید)؛
9.تابه را در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا پای اسفناج به مدت 20 دقیقه پخته و روی آن طلایی رنگ شود. پس از این مدت، تابه را از فر بیرون آورید. پای را در ظرف مورد نظر قرار دهید، آن را برش بزنید و سرو کنید (تابه ای را انتخاب کنید که دسته های کائوچویی نداشته باشد؛ در غیر این صورت، می توانید از ظروف پیرکس یا نچسب استفاده کنید).

نکته

خمیر فیلو را می توانید به صورت بسته بندی از سوپرمارکت های بزرگ خریداری کنید.

فکر بکر

در صورت تمایل، می توانید در مرحله چهار، یک چهارم قاشق چای خوری جوزهندی (رنده شده) به مخلوط اسفناج اضافه کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید