آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آلو مسما

413518re.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

لپه نصف پیمانه (75گرم)
آلو 300گرم
آب به میزان لازم
پیاز (خردشده ) 1 عدد (140گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدارلازم
مرغ (چهار تکه شده) 1 عدد (1200گرم)
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
زردچوبه 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
رب‌گوجه‌فرنگی یک چهارم پیمانه (60گرم)
زعفران (ساییده و حل شده در ‌آب‌جوش) 2 قاشق سوپ‌خوری
شکر یک چهارم پیمانه (38گرم)

طرز تهیه

1.لپه را به مدت 24 ساعت و آلو را به مدت یک ساعت در ظرف های جداگانه با مقداری آب خیس کنید(درمدت زمان خیساندن لپه، دو بار آب آن را عوض کنید). سپس در هنگام پخت در آبکش بریزید.
2. پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
3.لپه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. (این عمل مانع از وارفتن و له شدن لپه می‌شود.)
4. دو پیمانه آب (320 میلی‌لیتر) را به لپه بیفزایید و حرارت را زیاد کنید. زمانی که به جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درِ ظرف را بگذارید.
5.مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کرده، 30 دقیقه در یخچال قرار دهید. سپس در تابه‌ای حاوی روغن تفت دهید.
6.زمانی که لپه نیم‌پز شد (دو ساعت بعد از پخت)، مرغ را به همراه زعفران، نمک و فلفل به لپه بیفزایید.
7. در تابه ای رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس در نیم ساعت آخر پخت، به همراه شکر و آلو (با آبی که در آن خیس خورده) به مواد بالا اضافه کنید و درِ ظرف را بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد. 

نکته

شیرینی خورش آلو مسما بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آن را مَلس یا شیرین تر تهیه کنید.
آلو بخارا : کند کردن روند پیری، جلوگیری از یبوست، قوی کردن حافظه، پایین آوردن کلسترول، محافظت در برابر بیماری قلبی


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید