آشپزی بدون عشق معنا ندارد

پارافه آیس کافی

پارافه دسری است که چند لایه بستنی را در یک لیوان بلند و باریک میریزند و همراه با مخلفات زیادی از میوه­‌ها که روی آن گذاشته میشود، سرو میکنند. اما پارافه «آیس­ کافی» به نوع اولیه پارافه­ ها شباهت بیشتری دارد. این دسر، برای اولین بار در اواسط قرن ۱۹ تهیه شده است. پارافه­ ها در شکل و شمایل اولیه خود ابتدا در قالب درست می­شدند تا مشتری تحت تأثیر شکل و طراحی آن قرار گیرد. این دسر خوشمزه و دلچسب، همه هویتش را در اسم خود که همان لغت فرانسوی «پَقفِه» است، دارد. این واژه فرانسوی، معادل لغت انگلیسی perfect و به معنی لغوی کامل است.
از نگاهی دیگر پارافه را دسری منجمد، ترکیبی از هر نوع پوره میوه های تازه با کرم پاته بومبا و خامه می­دانند که در واقع به شکل همان بستنی سرو می شود.

DSC_8391.jpg
15 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

شکر (دانه‌ریز) ۴/۳ پیمانه ( ۱۵۰ گرم )
آب ۸۰ میلی‌لیتر
زرده تخم مرغ ۶ عدد
قهوه فوری (حل شده در آب جوش) ۲ قاشق سوپ‌خوری (۳۰ میلی‌لیتر)
خامه (فرم گرفته) ۴۵۰ میلی‌لیتر
دانه‌ های قهوه (آسیاب­‌نشده) به مقدار لازم
پودر کاکائو به مقدار لازم

طرز تهیه

۱- شکر و آب را در ظرفی مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید، بگذارید تا جوش آید، دیواره های ظرف را مرتب با قلم‌ موی خیسی تمیز کرده تا زمانی که شربت به حدی غلیظ شود که اگر قطره‌­ای از شربت را در آب سرد بریزید، به شکل گلوله نرمی درآید؛

۲- در ظرفی زرده‌های تخم مرغ را با چنگال هم زده سپس شربت را از روی حرارت برداشته، به‌آرامی و طی  چند مرحله به زرده های تخم مرغ افزوده و با همزن دستی هم بزنید (مراقب باشید که شربت، روی پره­‌های همزن نریزد)؛

۳- هنگامی‌که شربت داغ با تخم مرغ مخلوط شد، قهوه فوری را افزوده و هم ­زدن را ادامه دهید تا زمانی‌که مخلوط (پاته­‌بومبا) خنک شده و به دمای اتاق برسد (که در این صورت غلیظ هم می­‌شود)؛

۴- دو کاسه در یخچال گذاشته تا خنک شوند؛

۵-  ۳۰۰ میلی‌لیتر از خامه را در کاسه خنک شده ریخته، آن را با هم زن برقی، آن‌­قدر هم بزنید تا حجم آن دو برابر شده و جای پره‌­ های همزن روی آن باقی بماند؛

۶- خامه زده‌ شده را با کرم پاته‌­بومبا مخلوط کرده و در قالبی مناسب بریزید، با پوشش پلاستیکی (سلفون) روی آن را بپوشانید، حداقل چهار ساعت (ترجیحاً از شب قبل) در فریزر قرار دهید؛

۷- در زمان سرو کرم پاته بومبا، کاسه خنک شده دیگری را از یخچال بیرون آورده، ۱۵۰ میلی‌لیتر خامه در آن ریخته و هم بزنید تا حجم آن دو برابر شود، سپس بلافاصله در قیف با سرماسوره ستاره ای­ شکل بریزید؛

۸- قالب کرم را چند ثانیه در آب گرم فرو کرده تا پارافه از قالب درآید. سپس آن را روی بشقاب (خنک شده) برگردانید و به­‌آرامی پوشش پلاستیکی آن را بردارید؛

۹- روی پارافه را با خامه زده شده ستاره بزنید، سپس دانه‌ های قهوه را روی شکوفه­ های خامه بگذارید و روی آن‌ها پودر کاکائو بپاشید و فوراً سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید