کتلت با جعفری

کتلت، از غذاهای ایرانی است که طرفداران خاص خود را دارد. در استان های مختلف به سبک ها و روش های مختلفی تهیه می شود. در بعضی استان ها پس از تهیه کتلت آن را در سس شیرین می جوشانند و در بعضی از مناطق به جای سیب زمینی آب پز از سیب زمینی خام رنده شده استفاده می کنند، نوع دیگری کتلت، شامی پوک می باشد که به جای سیب زمینی، از لپه آب پز و له شده و به جای گوشت چرخ کرده از گوشت تکه ای آب پز و کوبیده شده استفاده می کنند. به هر حال این غذای لذیذ در پیک نیک با سبزی خوردن و نان سنگک بسیار لذیذ و دلچسب می باشد.

IMG_9075.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 40 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

سیب‌زمینی 700گرم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 300گرم
جعفری (پاک و خردشده) نیم پیمانه
پیاز (رنده‌ و آب گرفته شده) 1 عدد
نمک و فلفل سیاه (پودر‌شده) به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
تخم‌مرغ 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
آرد گندم به مقدار لازم

طرز تهیه

1.سیب زمینی ها را آب‌پز کنید، در آبکش ریخته و اجازه دهید سرد شود، سپس پوست آن را جدا کرده و رنده کنید.
2. گوشت را با سیب زمینی مخلوط کرده، جعفری، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب ورز دهید تا کاملاً مخلوط و یکدست شوند.
3. در ‌تابه ای مناسب، مقداری روغن ریخته، روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. از مایه آماده به اندازه مناسب برداشته، در دست کمی فرم دهید تا گلوله ای به اندازه نارنگی به دست آید، روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده، کتلت را روی آن پهن کنید و با دست به شکل دایره درآورید (ضخامت کتلت نیم سانتی‌متر باشد). کتلت ها را در روغن قرار دهید و حرارت را ملایم کنید تا سرخ شوند، سپس برگردانید و طرف دیگر آن را سرخ کنید و با سبزیجات تزیین و سرو کنید.

نکته

برای جلوگیری از خرد شدن کتلت و نچسبیدن آن به ظرف، زمانی کتلت را در تابه قرار دهید که روغن کاملاً داغ باشد، همچنین داغی رون باعث جدا شدن راحت تر کتلت از کف ظرف می شود. پس از قرار دادن کتلت در روغن داغ، حرارت را ملایم کنید تا کتلت ها به آرامی سرخ شوند.
جعفری:
اشتها آور، تب بر، مفید برای درد پهلو و پیچش شکم، دارای مواد قندی و معدنی، خوشبو و خوش طعم کننده، دفع سنگ کلیه، مفید برای بیماریهای کبدی، موثر در تنگی نفس و درمان سرخک
سیب زمینی:
حفظ دید چشم، تقویت استخوان ها، تامین کننده سلامت سیستم ایمنی بدن، مقابله با آلزایمر، ضد سرطان، موثر در رفع بیماری های کبدی، حمله قلبی و سکته


نظر خود را بنویسید

ویداساداتی [ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام ووقت بخیر

بنده یکی از طرفداران پروپا قرص خانم مینایی هستم اکثر مجلات ماهیانه را خریداری می کنم و از دستورات خوبشان استفاده میکنم

اما متاسفانه بنده کوکو نمی تونم درست کنم حتی با دستورات این قسمت نیز نشد داخل ماهیتابه وا میره

ممنون میشم راهنمایی بفرمایید .
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز دلیل وا رفتن کوکو عدم هماهنگی مقدار تخم مرغ ها و مواد شماست.
با ایجاد تغییر در مقدار تخم مرغ ها میتوانید این مشکل را حل کنید.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید

[ چاپ ]