آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دستورات غذایی | آش و شوربا | صفحه 2

آش در واقع قوت لایموت است و پیوند محکمی با زندگی دارد. آش از غذاهای اصلی و رایج مردم قدیم بوده است، چنان که به طباخ، آشپز می گویند. این آش بر اساس مناطق جغرافیایی مختلف می تواند از تنوع بالایی برخوردار باشد. آش مختص زبان فارسی نیست، یعنی تقریباً در تمام جهان، همین آشی که می‌پزیم را آش می‌گویند. البته ممکن است تفاوتهای اندکی وجود داشته باشد، اما آنچه پر واضح است، اینست که "آش" در سراسر جهان" آش" است. از آنجایی که مواد تشکیل دهنده بیشتر آش ها سبزی و حبوبات است، از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشد. هر نصف لیوان حبوبات پخته دارای یک واحد کربوهیدرات و یک واحد پروتئین است. بدین ترتیب شما با خوردن یک کاسه آش تزنئین شده با کشک و پیاز داغ می توانید ترکیبی از گروه کربوهیدرات، پروتئین، سبزی، لبنیات، روغن و یا حتی در بعضی از انواع آش ها، از گروه میوه را همزمان داشته باشید، چیزی که در انواع دیگر غذاها کمتر به چشم می خورد. بنابراین حتما از انواع مختلف آش ها در برنامه غذایی خود بهره ببرید.