آشپزی بدون عشق معنا ندارد

مانی پلو

این هم ‌یک غذای سنتی دامغانی که طرفدارای مخصوص خودش رو داره

photo_2017-04-05_17-36-08.jpg
4 تعداد نفرات

مواد لازم

ماست چکیده ۳۰۰ گرم
آبلیموترش تازه 2 ق.س
زعفران (دم کرده) 2 ق.
کـره 60 گرم
زیره سبز 1 ق.چ
مغز ران گوسفند یا گوساله ریز شده 400 گرم
پیازداغ 20 گرم
زردچوبه 1 ق.چ
آب 6 پیمانه
برنج ۴۸۰ گرم
رشته پلویی 250 گرم
لپه 75 گرم
تخم مرغ 1 عدد
گلاب 2 ق.س
خلال پسته مقدار لازم
خلال بادام مقدار لازم
کره ۶۰ گرم
روغن 3 ق.س

طرز تهیه

 ابتدا ماست چکیده، آبلیموترش تازه، زعفران دم کرده، کـره و زیره سبز را کاملاً با یکدیگر هم بزنید.
سپس مغز ران گوسفند یا گوساله ریز شده را به آن اضافه کنید تا کاملاً مزه دار شود سپس گوشت را از سس خارج کنید و سس را کنار بگذارید؛
سپس گوشت را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس پیازداغ و زردچوبه ریخته و تفت دهید. آب به قابلمه بیافزایید و بگذارید به مدت بپزد. در اواخر پخت، کمی نمک به آن اضافه کنید؛
برنج را به مدت 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود، در چند دقیقه آخر رشته پلویی تفت داده شده و لپه خیس شده را به آن بیافزایید سپس آبکش کنید؛
در قابلمه ای، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید، زمانیکه داغ شد، آن را از روی حرارت بردارید و تخم مرغ را با سس مرینیت گوشت مخلوط کنید؛
گلاب را به سس اضافه کنید و کفِ قابلمه بریزید سپس مقداری برنج و روی آن مقداری گوشت بریزید. به همین ترتیب مقداری خلال پسته و خلال بادام تفت داده شده بریزید و در آخر روی آن را با برنج سفید بپوشانید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و درِ آن را بگذارید تا بخار برنج بلند شود؛
کره را با روغن مایع روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانیکه بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. بقیه زعفران را نیز در گوشه ای از برنج بریزید، درِ قابلمه را بگذارید.
مقداری کشمش و زرشک را به طور جداگانه در تابه ای حاوی روغن داغ تفت دهید. پس از پخت کشمش و زرشک را لابه لای پلو بریزید و سرو کنید.

نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید