آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کتلت گردویی

خوراک سنتی با فسفر اضافه

کتلت-گردو.jpg
10 نفر تعداد نفرات 15 دقیقه 30 دقیقه

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
پیاز (رنده و آب‌گرفته‌شده ) 1 عدد
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
مغز گردو خرد شده 100 گرم
برنج دم کشیده یک پیمانه
تخم مرغ هم زده شده 2 تا 3 عدد
پودر سوخاری 2 تا 3 قاشق سوپ خوری
روغن مایع به مقدار لازم

طرز تهیه

روش تهیه

1. گوشت چرخکرده را بههمراه مقداری نمک در ظرفی بریزید و ورز دهید سپس پیاز، زردچوبه و مقداری فلفل به آن بیافزایید و ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند.

2. گردو، برنج دمکشیده، تخممرغ و پودر سوخاری را به مخلوط گوشت بیافزایید و مجدداً ورز دهید.

3. کف دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آمادهشده بهاندازه دلخواه بردارید و در دست بهشکل کتلت فرم دهید.

4. کتلتها را در تابهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، سرخ کنید. یک طرف که سرخ شد، برگردانید تا روی دیگر آنها نیز سرخ شود سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. کتلت گردو را در ظرف مورد نظر‌‌ بچینید و به همراه نان تازه سرو کنید.

نکته

گردو، اما این بار درون کتلت و نه روی پنیر
بسیاری از کودکان امروزی بر خلاف آنچه تصور میشود، گردو دوست ندارند. علت آن شاید وجود انواع و اقسام خوراکیهای دلفریب است. اما از آنجاییکه گردو سرشار از فسفر است و چربیهای مفید خون را بالا میبرد، خوردنش بسیار توصیه میشود. استفاده از گردو در قالب کتلت به این دلیل است که در آن مخلوط شده و مشخص نیست و برای کودکانی که از خوردن گردو اجتناب میکنند، بسیار توصیه میشود. مصرف روزانه 2 عدد گردو روند پیری را 10 درصد به تاخیر میاندازد.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید