آشپزی بدون عشق معنا ندارد

باقلوای سه‌رنگ قزوین

بیراه نیست اگر بگوییم که باقلوا یکی از اِلمانهای اصیل و بیبدیل هنر شیرینیپزی در ایران است. نشانهای که از حسن سلیقه منحصر ایرانیان خبر میدهد. اما باقلوای سهرنگ قزوین بیش از دیگر انواع آن جای خود را در میان طرفدارانش باز کرده است. باقلوای سهرنگ با طعم و ترکیب پسته، زعفران و هل که اصالت و سنت مردم ایران را گواهی میدهد، نوعی شیرینی است که عشق میزبان به میهمان را در کنار یک استکان کمرباریک چای بروز میدهد.

باقلوای قزوین. 95.JPG
30 دقیقه زمان آماده سازی 12 ساعت زمان استراحت 50 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

خمیر باقلوا طبق دستور داده‌شده
قند بادام* 1 کیلوگرم
زعفران دم کردن زعفران 2 قاشق چایخوری
هل (پودرشده) به مقدار لازم
پودر پسته 170 گرم
روغن جامد (ذوب‌شده) جایگزین 100 گرم
خلال پسته مقداری برای تزیین
شربت باقلوا** به مقدار لازم

طرز تهیه

آماده سازی
  ابتدا خمیر باقلوا را آماده کنید.

روش تهیه
1. خمیر را با وردنه باقلوا روی سطح آردپاشیشده باز کنید تا خمیر کاملاً نازک شود سپس آن را کف قالب 30×20 سانتیمتری پهن کنید، طوریکه کف و دیوارههای قالب را بپوشاند.
2. یک دوم از قند بادام را به صورت یکنواخت کف قالب باقلوا پُر کرده و روی آن را با کاردک صاف کنید. یک سوم از قند بادام باقیمانده را به همراه زعفران در ظرفی ریخته و مخلوط کنید سپس آن را روی لایه زیرین بریزید و سطح آن را صاف کنید.
3. به وسیله الک سایز کوچک، پودر هل را روی آن بپاشید تا لایه نازکی از پودر هل روی لایه زعفرانی را بپوشاند. بقیه قند بادام را روی آن ریخته و صاف کنید. 
4. پودر پسته را روی آخرین لایه قند بادام بپاشید سپس به وسیله گوشتکوب به آرامی روی قند بادام را بکوبید تا مواد فشرده شوند. 2 قاشق سوپخوری روغن را روی پودر پسته بریزید.
5. باقیمانده خمیر را به کمک وردنه بهصورت لواش نازک باز کنید و روی سینی باقلوا بکشید سپس با کمک انگشتان آن را به دیواره قالب بچسبانید و اضافات اطراف آن را با چاقو مرتب کنید.
6. با استفاده از چاقو، باقلوا را به شکل لوزی یا مربع به ابعاد دلخواه برش بزنید و روی هر کدام یک عدد خلال پسته قرار دهید. بقیه روغن را روی باقلوا بریزید.

مراحل پایانی 
 سینی باقلوا را 30 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 160 درجه سانتیگراد گرم کردهاید، قرار دهید تا باقلوا بپزد. پس از این مدت، سینی را از فر خارج کرده و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید و 20 دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا بپزد.

اکنون سینی را از فر خارج کنید. پس از 10 دقیقه، فویل آلومینیومی را از روی سینی جدا کرده و شربت باقلوای ولرم را به تدریج روی باقلوا بریزید تا حدی که شربت جذب شود. بگذارید یک شب در یخچال بماند سپس باقلوا را از قالب جدا کرده، در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

 روش تهیه خمیر باقلوا

90میلی لیتر آب ولرم، یک قاشق سوپخوری گلاب، 3 قاشق سوپخوری روغن جامد (ذوبشده) و یک عدد زرده تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با یکدیگر مخلوط کنید. مقداری آرد نول (الکشده) را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید (دقت کنید خمیر نباید حالت چسبندگی داشته باشد). خمیر را یک ساعت استراحت دهید.



نکته

*500 گرم پودر قند را به‌همراه 500 گرم پودر بادام در آسیاب برقی بریزید و هم بزنید تا کاملاً پوره شود.
**200 گرم شکر و 250 میلی‌لیتر آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر ذوب شود سپس 125 میلی‌لیتر گلاب به آن اضافه کنید، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

جایگزین

در صورت تمایل، می‌توانید به‌جای روغن از کره بدون دوغ استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید