آشپزی بدون عشق معنا ندارد

قلیه کدو

قلیه کدو، خورشی است کاملاً گیاهی که در منطقه زرآباد الموت (استان قزوین) تهیه میشود، معمولاً این خورش را به همراه چلو یا کته سرو میکنند. ظاهر این خورش شبیه به فسنجان است زیرا در آن از مغز گردو و رب انار استفاده شده است.

قلیه کدو.JPG
4 نفر تعداد نفرات 15 دقیقه زمان آماده ‏سازی 4:30 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لوبیا چیتی 100 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
سیر (کوبیده‌شده) 8 حبه
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
مغز گردو (آسیاب‌شده) 300 گرم
رب آلبالو جایگزین 1 قاشق سوپخوری
رب انار 3 قاشق سوپخوری
کدو تنبل (مکعبی خردشده) 300 گرم

طرز تهیه

1. آب روی لوبیای خیس شده را خالی کرده و آن را در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید تا 3 ساعت، روی حرارت ملایم بپزد. در اواخر پخت، مقداری نمک به آن بیافزایید.
2. در این فاصله، سیر را در تابه ای حاوی روغن حرارت داده شده تفت دهید تا طلایی شود سپس زردچوبه و گردو را به آن اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر گردو به مشام برسد. 
3. مخلوط گردو را به همراه مقداری آب، رب آلبالو و رب انار را به قابلمه اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس حرارت ملایم کنید تا مواد یک ساعت بپزند.
4. کدو تنبل را در تابه ای حاوی روغن داغ تفت دهید سپس آن را در 15 دقیقه آخر پخت خورش، به قابلمه اضافه کنید.
5. اکنون لوبیاچیتی پخته شده را به خورش بیافزایید و بگذارید 15 دقیقه دیگر بماند تا خورش بپزد و کاملاً جا بیافتد. اکنون قابلمه را از روی حرارت برداشته، خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و در کنار چلو سرو کنید.
پیشنهاد:
بنا به سلیقه، برخی افراد کدوتنبل را با مواد خورش میکوبند تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری از کدوهای تفت داده شده را برای تزیین کنار بگذارید و هنگام سرو روی خورش بریزید.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به رب آلبالو، میتوانید از همان مقدار رب آلوچه استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید