آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش کدو تنبل

خورش کدو تنبل.JPG
4 نفر تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده ‏سازی 30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

کدو تنبل (بدون‌پوست) یک دوم عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
پیاز (رنده‌ و آب‌گرفته‌شده*) 1 عدد
دارچین (پودرشده) یک چهارم قاشق چایخوری
پیاز (خلالی‌ خردشده) 1 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
استاک گوشت ** جایگزین 3 پیمانه
چوب دارچین 2 تکه
آب انار تازه 40 میلی‌لیتر
شکر 1 قاشق سوپخوری -به‌دلخواه
زعفران 3 قاشق سوپخوری
دانه انار مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1. کدو تنبل را به صورت حلقه های نیم سانتیمتری برش دهید سپس حلقهها را به قطعات کوچکتر خُرد کنید. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، کدوها را از هر دو طرف سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند سپس از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود؛
2. در ظرفی، گوشت چرخکرده را به همراه نمک ورز دهید سپس پیاز (رندهشده) را به همراه مقداری فلفل سیاه و دارچین به آن اضافه کنید و مجدداً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. کف دست را با مقداری آب مرطوب کنید و به اندازههای کوچک از مخلوط بردارید و در کفِ دست، بهشکل کوفتهریزه در آورید؛
3. در قابلمه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز (خلالی خردشده) را تفت دهید تا طلاییرنگ شود. در اواخر تفت دادن پیاز، زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس کدو تنبل را به آن اضافه کنید و تفت دهید؛
4. استاک گوشت را به خورش اضافه کنید تا روی مواد را کاملاً بپوشاند. چوب دارچین، مقداری نمک و فلفل سیاه را به خورش بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا استاک جوش بیاید سپس کوفته ریزه ها را به آن اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا خورش به مدت 30 دقیقه بپزد و آبِ آن کمی تبخیر و غلیظ شود؛
5. در 10 دقیقه آخر پخت، آب انار و شکر (در صورت تمایل) را به خورش اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید. پس از پخت، حرارت را خاموش کنید؛
6.  چند دقیقه قبل از سرو، زعفران را به خورش اضافه کنید و کمی هم بزنید سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید. خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و با دانه های انار تزیین و به همراه چلو سرو کنید.

نکته

* قسمت سر و ریشه پیاز را با چاقو جدا کنید؛ چاقو را زیر لایه اول پوست پیاز قرار دهید و پوست پیاز را تا قسمت پایین پیاز بُرش دهید و جدا کنید سپس پیاز را رنده کنید و با تنظیف آب اضافی آن را بگیرید.
در صورت تمایل، میتوانید به جای آب انار، از یک قاشق سوپخوری رب انار که با مقداری آب رقیق شده است، استفاده کنید که در این صورت رنگ خورش تیره تر خواهد شد.

جایگزین

**در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، میتوانید از همان مقدار آب به همراه یک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید