آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته هویج

کوفته هویج.JPG
4 نفر تعداد نفرات 25 دقیقه زمان آماده ‏سازی 40 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 350 گرم
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
هویج (رنده‌شده) 200 گرم
پیاز (رنده و آب‌گرفته‌شده*) 1 عدد
تخم‌مرغ 1 عدد
زردچوبه (پودرشده) یک چهارم قاشق چایخوری
جعفری (پاک و خردشده) 40 گرم
آرد گندم (الک‌شده) 1 قاشق سوپخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
روغن مایع به مقدار لازم
مغز گردو (نگینی خردشده) 15 گرم
زرشک 1 قاشق سوپخوری
کشمش پلویی 1 قاشق سوپخوری
سس کوفته طبق دستور داده‌شده

طرز تهیه

1. در ظرفی، گوشت چرخ کرده را به همراه کمی نمک ورز دهید سپس هویج، پیاز، تخم مرغ، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند. در آخر، جعفری و آرد را به آن اضافه کنید و ورز دهید.
2. در تابه ای حاوی کره و مقدار کمی روغن مایع، روی حرارت ملایم، گردو، زرشک و کشمش را به مدت 1 تا 2 دقیقه تفت دهید.
3. کفِ دست را با مقداری روغن مایع چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی بردارید و در کفِ دست پهن کنید. وسطِ آن، مقداری مخلوط گردو بگذارید و مجدداً آن را به صورت کوفته فرم دهید.
4. کوفته ها را یکی یکی به قابلمه حاوی سس در حال جوش اضافه کنید طوری که سس روی کوفته ها را بپوشاند. پس از 10 دقیقه حرارت را ملایم کنید، در قابلمه را بگذارید تا کوفته ها به مدت 30 دقیقه بپزند و سس غلیظ شود. پس از این مدت، کوفته ها را از قابلمه خارج کنید و در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه سس سرو کنید.

روش تهیه سس کوفته

در قابلمه ای حاوی کمی روغن داغ، روی حرارت ملایم، یک قاشق سوپ خوری آرد گندم را تفت دهید و مرتباً هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود سپس یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه (پودرشده) به آن اضافه کنید و تفت دهید. در تابه ای جداگانه حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، 2 قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خوش رنگ شود سپس آن را به همراه 3 قاشق سوپ خوری پیازداغ (خلالی خردشده)، 2 قاشق سوپ خوری آب لیموترش تازه، یک قاشق چای خوری شکر، مقداری نمک و فلفل سیاه (کوبیده شده)، 2 قاشق سوپ خوری زعفران و حدود 1500 میلی لیتر آب به قابلمه اضافه کنید، بگذارید روی حرارت بماند تا جوش بیاید.

نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید