آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه بادنجان قالبی

9510351دلمه بادنجان قالبی.jpg
4 تعداد نفرات 15 دقیقه زمان آماده سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن 50 گرم
بادنجان (از طول ورقه‌ای خرد و تلخی‌گرفته‌شده) 5 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
برنج خیساندن خیس کردن برنج 1 پیمانه
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 400 گرم
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق سوپ‌خوری
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق سوپ‌خوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
سبزی دلمه (پاک و خردشده)* 300 گرم
سس دلمه – طبق دستور داده‌شده

طرز تهیه

1. آب روی لپه خیس شده را خالی کنید سپس آن را در قابلمه ای حاوی مقداری آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 3 ساعت بپزد. در اواسط پختِ لپه، مقداری نمک به آن بیافزایید سپس آن را آبکش کنید؛
2. در این فاصله، در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، ورقه های بادنجان را از هر طرف سرخ کنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید، ورقه های بادنجان را از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود. پس از این مدت، کف و دیواره های قالب گرد و نچسبی را با ورقه های بادنجان ها بپوشانید طوری که بین آن ها فضای خالی وجود نداشته باشد و نیمی از ورقه های بادنجان از لبه قالب بیرون بیاید؛
3. آب ِروی برنج خیس ‏شده را خالی کنید و آن را داخل ‏قابلمه‏ ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
4. در این فاصله، در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود (در این حین، با پشت قاشق گوشت را از هم باز کنید)؛
5. رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، تفت دهید تا خوش رنگ شود سپس آن را به همراه، لپه، برنج، زردچوبه، زعفران، مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و تفت دهید سپس سبزی دلمه را به آن بیافزایید و تفت دهید. داخل قالب را با مخلوط گوشت پُر کنید سپس روی آن ها را با قسمت اضافی ورقه های بادنجان که از قالب بیرون آمده بپوشانید؛
6. قالب را به مدت تقریباً 20 دقیقه در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کرده اید، قرار دهید تا دلمه بپزد. پس از این مدت، قالب را از فر خارج کنید، روی دلمه بادنجان قالبی را با گوجه فرنگی مینیاتوری تزیین و با سس دلمه سرو کنید.

روش تهیه سس دلمه
در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، یک عدد پیاز (نگینی خردشده) را تفت دهید تا طلایی رنگ شود سپس یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه (پودرشده) را به آن اضافه کنید و تفت دهید. یک قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی را به آن بیافزایید و تفت دهید تا رب خوش رنگ شود. 250 میلی لیتر آب به آن اضافه کنید و با مقداری آب غوره، نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده شده) سس را مزه دار کنید. 

نکته

سبزی دلمه شامل ترخون، گشنیز، مرزه و جعفری است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید