آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش آلو

آش-آلو.jpg
6 تعداد نفرات 35 دقیقه زمان آماده سازی 1:20 ساعت زمان پخت

مواد لازم

پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
لپه یک دوم پیمانه (75 گرم)
برنج (1 پیمانه ) خیس کردن برنج 160 گرم
فلفل سیاه و نمک (پودرشده) به مقدار لازم
نعناع تازه (خردشده) 40 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
تره تازه (خردشده) 100 گرم
جعفری تازه (خردشده) 100 گرم
آلو بخارا 200 گرم
آب‌لیموترش یک چهارم پیمانه (40 میلی لیتر)
نعناع‌داغ مقداری برای تزیین
پیازداغ مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1. پیاز را در قابلمه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود؛
2. لپه و برنج خیس و آبکش شده را به همراه نمک و هفت پیمانه آب به قابلمه حاوی پیاز اضافه کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا لپه نیم پز شود؛
3. در اواسط پخت، نعناع را به آن اضافه کنید و هم بزنید؛
4. فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید و در 30 دقیقه آخر پختِ آش به همراه تره، جعفری و آلو بخارای خیس و آبکش شده به قابلمه اضافه کنید؛
5. در آخر پخت، آبلیموترش را بیفزایید و پس از چند جوش، آش را از روی حرارت بردارید، آن را در ظرف موردنظر بریزید و با نعناع داغ و پیازداغ تزیین و سرو کنید.


فکر بکر

در صورت تمایل، میتوانید در اواخر پخت، چند کوفته ریزه به آش اضافه کنید. برای تهیه کوفته ریزه، 200 گرم گوشت چرخ کرده، یک قاشق چایخوری ادویه کاری، یک قاشق چایخوری نمک و یک دوم قاشق چایخوری فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید و کاملاً ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. مایه را به صورت توپ های کوچک درآورید، سپس در تابه ای حاوی روغن مایع داغ سرخ کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید