آشپزی بدون عشق معنا ندارد

نان شیر شیرازی

نان-شیر-شیرازی.jpg
15 دقیقه زمان آماده سازی 1:40 ساعت زمان استراحت 35 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

مایه خمیر ترش 1 قاشق چایخوری
شکر (نرم و دانه ریز) 100 گرم
شیر 250 میلی‌لیتر
تخم مرغ 2 عدد
وانیل 2/1 قاشق چایخوری
کره (ذوب شده) 125 گرم
آرد گندم (الک شده) به مقدار لازم
نمک 2/1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 2/1 قاشق چایخوری
عسل مقداری برای تزیین
بادام (تُست‌شده*) مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1. در ظرفی، مایه خمیرترش، شکر و شیر را با یکدیگر مخلوط کرده و با همزن دستی هم بزنید و به مدت 10 دقیقه، در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند؛
2. پس از این مدت، تخم مرغ، وانیل و کره را به آن اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند؛    
3. آرد، نمک و بیکینگ پودر را به مایه آماده شده بیفزایید و به مدت 10 دقیقه با دست کاملاً ورز دهید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود (آرد را تا حدی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد)، خمیر را در ظرفی دربسته، به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار دهید تا استراحت کند؛
4. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛
5. پس از این مدت، از خمیر به اندازه های 75 گرمی بردارید، سپس چانه گیری کنید و در دست به شکل گرد فرم دهید، چانه ها را در سینی فر بچینید و روی آنها را بپوشانید و بگذارید به مدت 20 دقیقه دیگر استراحت کند؛
6. سینی فر را به مدت تقریبی 35 دقیقه در فر قرار دهید تا نانها بپزند، پس از پخت، نان ها را از فر خارج کنید و روی آنها را با قلم موی مخصوص آشپزی به عسل آغشته کرده و با بادام تُست شده تزیین کرده، در ظرف موردنظر بچینید و سرو کنید.







نکته

* بادام را به‌مدت یک تا دو دقیقه در تابه‌ای بدون روغن تفت دهید یا به‌مدت 15 دقیقه در فر با حرارت 190 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا تُست شود.


نظر خود را بنویسید

سارا قاسمى [ ۲۳ آذر ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام و دورد
لطفا میزان آرد رو ذکر کنید.
ممنون از لطفتون
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست عزیزم
میزان آرد بسته به نوع آرد متفاوت است. شما باید آرد را به تدریج اضافه کنید تا جایی که مایع تبدیل به خمیر شده و به دست نچسبد.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید