آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش گردو بادنجان

IMG_5458.jpg
15 دقیقه آماده سازی 210 دقیقه پخت

مواد لازم

مغز گردو (چرخ­‌‌کرده) 500 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ­ کردن) به مقدار لازم
مرغابی (با پوست و تکه‌ای خرد شده) 1عدد
نمک به مقدار لازم
پیاز داغ یک چهارم پیمانه (15 گرم)
رب‌انار (غلیظ) یک سوم پیمانه (80 میلی‌لیتر)
شکر یک سوم پیمانه (50 گرم)
بادنجان (تلخی گرفته و سرخ شده) 4 عدد (440 گرم)

طرز تهیه

1. در قابلمه‌ای مناسب، مغز گردو را روی حرارت ملایم در مقداری روغن تفت دهید و مرتب هم بزنید تا نسوزد و تلخ نشود؛
2. مرغابی را نمک زده و در تابه‌ای گود حاوی روغن به مدت 10 دقیقه سرخ کنید تا کاملاً طلایی رنگ شود؛
3. مرغابی، پیازداغ، نُه پیمانه آب و نمک را به گردو اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. زمانی‌‌که ­جوش آمد، حرارت را ملایم کرده، درِ ظرف را بگذارید تا خورش بپزد؛
4. در 40 دقیقه آخر پختِ خورش، رب انار و شکر  و در 20 دقیقه آخر پختِ خورش، بادنجان را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد؛
5. در 40 دقیقه آخر پختِ خورش، رب انار و شکر و در 20 دقیقه آخر پختِ خورش، بادنجان را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد؛
6. برای اینکه در خورش، روغن گردو پس داده شود، بایستی در اواخر پخت، هر سه تا پنج دقیقه یک بار، چهار تکه یخ داخل خورش بیندازید. این عمل را سه تا چهار بار تکرار کنید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

نکته

1. گردو را بایدروی حرارت بسیار ملایم تفت دهید تا نسوزد و تلخ نشود (حداکثر پنج دقیقه).
2. می‌توانید گردو را قبل از چرخ کردن، در تابه‌ای بدون روغن تفت دهید، بگذارید سرد شود، سپس آسیاب کنید تا روغن بیشتری از گردو خارج شود.
3. هر چه زمان پخت خورش طولانی تر و حرارت ملایم تر باشد، خورش بهتر جا می‌افتد.
4. میزان رب انار بستگی به غلظت رب دارد هرچه رب غلیظ‌تر باشد، میزان آن کمتر است.
5. می‌توان به جای رب انار از آب انار نیز استفاده کرد؛ در این صورت به ازای هر پیمانه رب انار، چهارپیمانه آب اناربریزید.
6. می‌توانید برای خوش طعم‌تر شدن خورش به نسبت مقدارگردو، یک سوم مغز پسته (آسیاب شده) به آن بیفزایید که با این ماده مغذی طعم خورش لذیذ تر می‌شود.
7. در این خورش می‌توانید آلو نیز بریزید که هم باعث طعم ترش و شیرین و هم باعث غلظت بیشتر خورش می‌شود؛ فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که قبل از سرو، آلو‌ها را از خورش در آورده، هسته آن‌ها را گرفته، پوره کنید و مجدداً به خورش برگردانید.
8. گاهی اوقات، خورش گردو بادنجان را با گوشت (چرخ کرده) که به شکل سر گنجشکی در آمده نیز طبخ می‌کنند.
9. بادنجان را به نمک آغشته کنید، سپس به مدت 30 دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن‌هاگرفته شود. پس از این مدت، آن‌ها را بشویید و با پارچه تمیزی کاملاً خشک کنید.


نظر خود را بنویسید

سحر [ ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ]
پاسخ
سلام. ممنون از این دستور غذایی.مثل همیشه کامل و جامع.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید