آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش انار

آش-انار.jpg

مواد لازم

لوبیا قرمز جایگزین 170 گرم
بلغور گندم جایگزین 150 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
پیاز (خلالی خردشده) 3 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
آب انار ترش 1 لیتر
استاک گوشت جایگزین استاک 750 میلی لیتر
سبزی آش* (پاک و خردشده) 1 کیلوگرم
برنج (نیم دانه) خیس کردن برنج 160 گرم
عدس 150 گرم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 250 گرم
پیاز (رنده و آب گرفته شده** ) 1عدد
آردنخودچی 1 قاشق سوپخوری
سماق (پودرشده) 1 قاشق سوپخوری
گلپر (پودرشده) به مقدار لازم
انار (دانه شده) 100 گرم
نعنا داغ و پیازداغ به مقدار لازم

طرز تهیه

. لوبیا قرمز را، در قابلمه ای، حاوی مقداری آب و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت دو ساعت نیم پز شود. در اواخر پخت، مقداری نمک به آن اضافه کرده و آبکش کنید؛ 
2. در قابلمه ای دیگر حاوی آب، روی حرارت ملایم، بلغور گندم را بریزید، تا به مدت دو ساعت نیم پز شود. در اواخر پخت، مقداری نمک به آن اضافه کرده و آبکش کنید؛
3. پیازهای خلالی خردشده را، در قابلمها ی حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس بلغور گندم و لوبیای نیم پزشده را، به همراه آب انار، استاک گوشت، برنج خیس شده، عدس (خیس و آبکش شده)، نمک و فلفل، به قابلمه اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید تا جوش آید، سپس سبزی را به آن اضافه و حرارت را ملایم کنید تا آش به مدت یک ساعت بپزد و کاملاً جابیفتد. برای کشدار شدن آش، در اواخر پخت، نیمی از مواد آش را، در غذاساز له کرده و به قابلمه برگردانید؛
4. در این فاصله، کوفته ریزه ها را آماده کنید. ابتدا در ظرفی، گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز ، آردنخودچی، نمک و فلفل سیاه، ریخته و با دست ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند، سپس به اندازهه ای کوچک از آن برداشته و در کفِ دست، به شکل کوفته ریزه درآورید. کوفته ها را در تابه ای حاوی روغن داغ، سرخ کنید تا قهوهای رنگ شوند، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود؛
5. پس از اینکه آش، کاملاً جا افتاد، سماق را به آن بیفزایید و هم بزنید، سپس آن را در ظرف موردنظر ریخته و روی آن را، با گلپر، انار دانه شده، نعناع داغ و پیازداغ، تزیین و سرو کنید.

نکته

* سبزی آش شامل، تره، جعفری، گشنیز و نعناع، هر کدام به یکاندازه است.
** برای دستور پیاز رنده و آب گرفتهشده به مطلب راز و رمزهای کوفته مراجعه شود.

در صورت تمایل، میتوانید مقدار آب انار را به میزان یک پیمانه، بیشتر کنید.

جایگزین

• در صورت تمایل، میتوانید به جای لوبیا قرمز و بلغور گندم، از لوبیا چشم بلبلی و بلغور جو استفاده کنید.
• در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، میتوانید از همان مقدار آب با یک عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید