آشپزی بدون عشق معنا ندارد

خورش ریحان

خورش-ریحان.jpg
4 تعداد نفرات 3:30 دقیقه زمان پخت 40 دقیقه زمان آماده سازی

مواد لازم

مغز ران گوسفند یا گوساله 400 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
زردچوبه (پودر‌شده) 1 قاشق چای‌خوری
زعفران دم کردن زعفران 1 قاشق سوپ ‌خوری
استاک گوشت جایگزین استاک 7 پیمانه
سبزی (پاک و خردشده) 500 گرم
بادنجان (بدون پوست و دونیم‌شده) 6 عدد
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
آب‌لیموترش تازه 2 قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

1. گوشت را به اصطلاح سفید کنید (در قابلمه ای حاوی آبِ جوش، گوشت را بیاندازید تا به مدت 5 دقیقه سفید شود سپس آن را آبکش کنید).  پس از آن، گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید؛
2. در قابلمه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. گوشت را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید تا آب آن کاملاً کشیده شود سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. زعفران و استاک را به قابلمه بیافزایید، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید؛
3. در این فاصله، در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، سبزی را به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. زمانیکه استاک جوش آمد، سبزی را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت به مدت 3 ساعت و 30 دقیقه بپزد؛
4. روی بادن جان ها مقداری نمک بپاشید و به مدت 30 دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود، با حوله کاغذی آنها را خشک کنید و در تابه ای حاوی روغن داغ، از هر دو طرف سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود؛
5. در 30 دقیقه آخر پختِ خورش، آبلیموترش تازه، مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیافتد. پس از پخت، خورش ریحان را در ظرف مورد نظر بریزید، بادنجان را روی آن قرار دهید و به همراه چلو و سالاد شیرازی سرو کنید.

نکته

* برای تهیه استاک گوشت به بخش فوت و فن‌های آشپزی و شیرینی‌پزی ماهنامه شماره 75 مراجعه کنید.
** سبزی شامل ریحان 200 گرم، نعناع 50 گرم، گشنیز و جعفری از هر کدام 100 گرم و تره 50 گرم است.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به استاک گوشت، می‌توانید از همان مقدار آب، به‌همراه 2 عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید