آشپزی بدون عشق معنا ندارد

قیمه کدوسبز

PO2A9724.jpg
20 دقیقه زمان آماده ‏سازی 3 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لیموعمانی 5 عدد
مغز ران گوسفند یا گوساله 500 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
لپه خیساندن 100 گرم
استاک گوساله جایگزین استاک 7 پیمانه
زعفران دم کردن زعفران 1 قاشق سوپ‌خوری
رب گوجه‌فرنگی 60 گرم
زنجبیل (پودرشده) یک دوم قاشق چای‌خوری
چوب دارچین 2 تکه
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
کدو سبز (بدون‌پوست، حلقه‌ای خرد و سرخ‌شده) 4 عدد
گل محمدی (پودرشده) ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

. روی لیموعمانیها را با چنگال سوراخ کنید و آنها را در قابلمه ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و بهمدت 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. پس از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید لیموعمانیها به مدت 2 ساعت، در همان آب بمانند سپس هنگام مصرف، آنها را از آب خارج کنید؛
2. گوشت را به اصطلاح سفید کنید (در قابلمه ای حاوی آبِ جوش، گوشت را بیاندازید تا به مدت 5 دقیقه سفید شود). پس از این مدت، گوشت را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود سپس گوشت را به صورت قیمه ای برش بزنید؛
3. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. گوشت را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید (قورمه کردن) تا آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
4. آب روی لپه خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه حاوی گوشت بیافزایید و کمی تفت دهید سپس استاک را به آن بیافزایید، حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. پس از آن، زعفران را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت 3 ساعت بپزد؛
5. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، رب گوج هفرنگی را تفت دهید تا خوشرنگ شود سپس آن را در 30 دقیقه آخر پختِ خورش، به همراه لیموعمانی، زنجبیل، چوب دارچین، مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش بیافزایید؛
6. در 20 دقیقه آخر پختِ خورش، کدوسبز را به خورش اضافه کنید. پس از پخت، چوب دارچین را از خورش خارج کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید سپس گل محمدی را به آن اضافه کنید. خورش را در ظرف موردنظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

نکته

• لپه را حتماً تفت دهید تا هنگامِ پخت، له نشود.
• پیاز در خورشِ قیمه باعث لعابِ خورش می‌شود، توجه داشته باشید، مقدارِ آن را کم نکنید.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به استاک گوساله، می‌توانید از همان مقدار آب، به‌همراه 2 عدد قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

فکر بکر

در تابه‌ای حاوی روغن داغ، کدو سبز را از هر دو طرف سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید