آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شامی بلغور

شامی-بلغور-02.jpg
10 عدد تعداد نفرات 15 دقیقه زمان آماده ‏سازی 85 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

بلغور گندم خیساندن 40 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودر‌شده) به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 500 گرم
تخم مرغ 1 عدد
پیاز (رنده‌ و آب‌گرفته‌شده*) 1 تا 2 عدد
شبت تازه (پاک و خرد‌شده) حدود 50 گرم
دارچین (پودر‌شده) 4/1 قاشق چای‌خوری
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

1. بلغور را در قابــــلمـــه ای حـــاوی مقــــداری آب بریـــزید و بـه مــــدت 45 دقـــیقه، روی حــــرارت مــلایـــم قـــرار دهـــید تا بپـــزد. در اواسط پخت، کمــی نمک در قابلمه بریــزید سپس بلغـــور را آبــکش کنید و بگذارید سرد شود؛
2. در ظرفی گوشت و نمک را بریزید و ورز دهید سپس بلغور، تخم مرغ، پیاز، شبت، دارچین و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید  و ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛
3. کفِ دست را با مقداری روغن مایع، چرب کنید. از مایه آماده شده، به اندازه نارنگی بردارید و در دست، به شکل گرد، با ضخامت 5/1 سانتی متر فُرم دهید. شامی های آماده را در تابه ای حاوی روغنِ داغ، از هر دو طرف سرخ کنید سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود؛
4. در تابه ای جداگانه حاوی روغن داغ، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خوش رنگ شود سپس 75 میلی لیتر آب به همراه کمی نمک و فلفل به آن بیافزایید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید تا سس غلیظ شود. شامی ها را در ظرف مورد نظر بچینید، سس را روی آن بریزید و به همراه سبزی خوردن و نان تازه سرو کنید.

نکته

* قسمت سر و ریشه پیاز را با چاقو جدا کنید؛ چاقو را زیر لایه اول پوست پیاز قرار دهید و پوست پیاز را تا قسمت پایین پیاز بُرش داده و جدا کنید سپس پیاز را رنده کنید و با تنظیف، آب اضافی آن را بگیرید.

فکر بکر

در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق سوپ‌خوری آب‌نارنج یا آب‌غوره، به سس اضافه کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید