قیمه پلو
4
تعداد نفرات
20 دقیقه
زمان آماده سازی
3:30 دقیقه
زمان پخت
مواد لازم
لیموعمانی
4 تا 5 عدد
روغن مایع
(مخصوص سرخ کردن)
به مقدار لازم
پیاز
(نگینی خردشده)
1 عدد
مغز ران گوسفند یا گوساله
(قیمه ای خردشده)
400 گرم
لپه
خیساندن
100 گرم
چوب دارچین
2 تکه
زعفران
دم کردن زعفران
2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی
1/4 پیمانه
زردچوبه
(پودرشده)
1 قاشق سوپخوری
نمک و دانه فلفل سیاه
(کوبیدهشده)
به مقدار لازم
برنج
خیس کردن برنج
320 گرم
کره
70 گرم
طرز تهیه
1. روی لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و آن ها را در قابلمه ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و بهمدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. پس از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید لیموعمانی ها به مدت 2 ساعت، در همان آب بمانند سپس هنگام مصرف، آن ها را از آب خارج کنید؛
2. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیـده شـود. آب روی لپه خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید. پس از آن، 5 پیمانه آب، چوب دارچین و زعفران را اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لپه به مدت 3 ساعت بپزند؛
3. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خوشرنگ شود، زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس آن را به همراه لیموعمانی، نمک و فلفل سیاه در 30 دقیقه آخر پختِ گوشت و لپه، به قابلمه اضافه کنید؛
4. آب ِروی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را داخل قابلمه ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
5. پس از پختِ گوشت و لپه، چوب دارچین و لیموعمانی را از قابلمه خارج کنید؛
6. در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ، مقداری از برنج را بریزید سپس روی آن مقداری از مخلوط گوشت و لپه را بریزید. به همین ترتیب، مایه را لابه لای برنج بریزید و در آخر روی آن را با برنج بپوشانید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
7.. کره را با 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانیکه بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 30 دقیقه دم بکشد. قیمه پلو را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.
نکته
• میتوانید زمانیکه لیموعمانی را از خورش بیرون میآورید، آن را با پشتِ قاشق در ظرفی فشار دهید و عصاره خارج شده را به مایه خورش اضافه کنید.
• استفاده از چوب دارچین بهجای پودر دارچین به این علت است که مایه قیمه تیره رنگ نشود.