آشپزی بدون عشق معنا ندارد

قیمه پلو

IMG_0037.JPG
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده ‏سازی 3:30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لیموعمانی 4 تا 5 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
مغز ران گوسفند یا گوساله (قیمه ای خردشده) 400 گرم
لپه خیساندن 100 گرم
چوب دارچین 2 تکه
زعفران دم کردن زعفران 2 قاشق سوپ‌خوری
رب گوجه فرنگی 1/4 پیمانه
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق سوپ‌خوری
نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم
برنج خیس کردن برنج 320 گرم
کره 70 گرم

طرز تهیه

1. روی لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و آن ها را در قابلمه ای حاوی 2 پیمانه آب بریزید و بهمدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. پس از این مدت، قابلمه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید لیموعمانی ها به مدت 2 ساعت، در همان آب بمانند سپس هنگام مصرف، آن ها را از آب خارج کنید؛
2. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود سپس گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیـده شـود. آب روی لپه خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه بیافزایید و تفت دهید. پس از آن، 5 پیمانه آب، چوب دارچین و زعفران را اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لپه به مدت 3 ساعت بپزند؛
3. در تابه ای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خوشرنگ شود، زردچوبه را به آن بیافزایید و تفت دهید سپس آن را به همراه لیموعمانی، نمک و فلفل سیاه در 30 دقیقه آخر پختِ گوشت و لپه، به قابلمه اضافه کنید؛
4. آب ِروی برنج خیس ‏شده را خالی کنید و آن را داخل ‏قابلمه ‏ای حاوی آبِ جوش بریزید و به مدت 10 تا 14 دقیقه، روی حرارت زیاد قرار دهید تا آماده شود سپس آبکش کنید؛
5. پس از پختِ گوشت و لپه، چوب دارچین و لیموعمانی را از قابلمه خارج کنید؛
6. در قابلمه ای حاوی مقداری روغن داغ، مقداری از برنج را بریزید سپس روی آن مقداری از مخلوط گوشت و لپه را بریزید. به همین ترتیب، مایه را لابه لای برنج بریزید و در آخر روی آن را با برنج بپوشانید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
7.. کره را با 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم داغ کنید. زمانیکه بخار برنج بلند شد، آن را روی برنج بریزید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 30 دقیقه دم بکشد. قیمه پلو را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.

نکته

• می‌توانید زمانی‌که لیموعمانی را از خورش بیرون می‌آورید، آن را با پشتِ قاشق در ظرفی فشار دهید و عصاره خارج شده را به مایه خورش اضافه کنید.
• استفاده از چوب دارچین به‌جای پودر دارچین به این علت است که مایه قیمه تیره رنگ نشود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید