آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش انار (غذای سنتی ساوه)

آش انار یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که علاوه بر طعم عالی، از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است. مهم ترین امتیاز آش انار، داشتن مقادیر قابل توجه از سبزیجاتی است که برای سلامت و تندرستی بسیار ارزشمند است. آش انار با توجه به سهولت طبخ، از بهترین انتخاب‌ها برای شب یلدا است، به ویژه زمانی که تمام اعضای خانواده در کنار هم جمع می شوند و از خوردن آن لذت می برند و یلدا را با به جا آوردن سنت ها زنده نگاه می دارند.

IMG_8060.jpg
4 تعداد نفرات 40 دقیقه زمان آماده سازی 2 ساعت زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن نیم پیمانه (75 گرم)
برنج خیساندن 1و نیم پیمانه (240گرم)
فلفل سیاه (پودرشده) و نمک به مقدار لازم
سبزی (پاک وخردشده) 200 گرم
پیاز داغ نیم پیمانه (25 گرم)
آب گوشت 4 پیمانه (640 میلی لیتر)
دانه های انار مقداری برای تزیین
سبزی شامل تره، گشنیز و جعفری از هر کدام 60 گرم
نعناع 20 گرم

طرز تهیه

1. لپه را با مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن لپه، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، برنج را نیز در ظرفی جداگانه خیس کنید، سپس هنگام پخت، لپه و برنج را در آبکش بریزید،

2. در قابلمه ای مناسب، لپه، برنج، مقداری نمک و ده پیمانه آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد حرارت را ملایم کرده، در ظرف را بگذارید تا پخته شود،

3. پس از پخت، در آبکش بریزید و با گوشت­کوب بکوبید. سبزی، رب انار، زردچوبه، نیمی از پیازداغ، آب گوشت و مقداری فلفل به برنج و لپه اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا آش کاملاً جا بیفتد. سپس در ظرف‌ مورد نظر بریزید و با مابقی پیازداغ و دانه­های انار تزیین و سرو کنید

نکته

مقدار تره بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن 80 گرم می باشد.
مقدار گشنیز، جعفری و نعناع بر مبنای پاک شده آن ها است که مقدار پاک نشده آن ها دو برابر میزان داده شده می باشد.
در صورت تمایل می توانید در آخر پخت، کمی گلپر به آش اضافه کنید.
اناری را خریداری کنید که بدون لک باشد، همچنین نرم و پلاسیده نباشد. به خاطر داشته باشید که انارهای سنگین معمولاً انتخاب مناسبی نیستند.
انار را می توانید یک تا دو هفته در جای خنک و تاریک یا به مدت چندین هفته در یخچال نگه داری کنید.
از خواص انار می توان به مفید بودن برای بیماران قندی، شفاف کننده پوست، منبع مهم آنتی اکسیدان، ضدافسردگی و میگرن، تسکین سرفه و بازکننده صدا، تسکین خارش های بدن، رفع تشنگی، درمان زخم های دهان و داخل بینی اشاره کرد.


نظر خود را بنویسید

نسیبه وزیری [ ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام و خسته نباشید به شما بزرگواران.راستش من خودم ساوه ای(ساوجی) هستم و برای تهیه آش انار از دستور متفاوتی استفاده می کنم که قدیمی هست و از مادر بزرگ به ما رسیده!اگر مایل باشید این دستور فوق العاده رو براتون ارسال می کنم.
نسیبه وزیری [ ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام و خسته نباشید به شما بزرگواران.راستش من خودم ساوه ای(ساوجی) هستم و برای تهیه آش انار از دستور متفاوتی استفاده می کنم که قدیمی هست و از مادر بزرگ به ما رسیده!اگر مایل باشید این دستور فوق العاده رو براتون ارسال می کنم.
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام دوست خوبم. بله حتما. لطف می کنید
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید