آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوکوی شیرین

کوکوی-شیرین.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه آماده سازی 45 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

شکر 1 پیمانه (150 گرم) + 1 قاشق سوپ خوری برای مایه کوکو
زعفران (ساییده و حل‌شده در آب) دم کردن زعفران 3 قاشق سوپ‌خوری (40 میلی‌لیتر)
دانه هل 5 عدد
گلاب 4/1 پیمانه (40 میلی‌لیتر)
تخم مرغ 6 عدد (330 تا360 گرم)
ماست (چکیده) 4/1 پیمانه (50 گرم)
سیب زمینی (آب پز و رنده شده) 4 عدد (700 گرم)
نان باگت ساده (خشک و آسیاب شده) جایگزین 4/1 پیمانه
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
خلال پرتقال (تلخی گرفته شده) مقداری برای تزیین
خلال پسته مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1.شکر را به همراه 1/2 پیمانه آّب، یک قاشق سوپ خوری زعفران و هل روی حرارت قرار داده تا شربت قوام آید سپس گلاب را به آن اضافه کرده، پس از چند جوش از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید؛
2. تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن دستی هم بزنید سپس ماست، یک قاشق سوپ خوری شکر و بقیه زعفران را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید؛ 
3. سیب‌زمینی، نان باگت، مقدار کمی نمک و فلفل را به مخلوط تخم مرغ بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً یکدست شود؛
4. در تابه ای تفلون (دیواره بلند)، مقداری روغن ریخته، روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. قالب های مخصوص کوکو را در تابه حاوی روغن قرار دهید. سپس مایه آماده شده را داخل آن‌ها ریخته، درِ تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا سرخ شوند. یک طرف که سرخ شد، قالب را از کوکو جدا کنید، کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود (توجه کنید که حرارت باید بسیار کم باشد، زیرا شکر اضافه شده به کوکو ممکن است،‌ باعث سوختن آن شود)؛
5. زمانی که هر دو طرف کوکوها سرخ شدند، شربت قوام آمده را با یک قاشق آرام آرام روی کوکوها بریزید تا به خورد کوکوها برود، سپس روی کوکوها کمی خلال پرتقال بریزید تا مزه خلال پرتقال با مزه کوکو مخلوط شود. پس از آن، کوکوها را در ظرف مورد نظر قرار دهید، روی آن خلال پسته بریزید و سرو کنید. 

کوکوی شیرین در فر :

بدین ترتیب که فر را روی حرارت 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید، ظرفی تفلون را چرب کرده،  مایه کوکو را در آن بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید، سپس به مدت یک ساعت در فر قرار دهید و در 5 دقیقه آخر پخت، گریل را روشن کنید تا روی کوکوها طلایی و خوش رنگ شود، سپس از فر بیرون آورده و شربت را روی کوکوها بریزید و مجدداً به مدت 5 دقیقه دیگر در فر قرار دهید. پس از این مدت، از فر خارج کرده و کوکو را برش دهید و به همراه خلال پسته و خلال پرتقال تزیین و سرو کنید. 


نکته

خلال پسته را خیس نکنید، زیرا باعث تغییر رنگ آن می شود.
کوکوی شیرین را می توانید یک دفعه در تابه بریزید و پس از پخت برش بزنید.

جایگزین

• کوکوی شیرین را بدون نان باگت ساده (خشک شده) نیز می توان تهیه کرد و به جای آن می توانید از 1/4 پیمانه نان روغنی (آسیاب شده) استفاده کنید.

فکر بکر

کوکوی شیرین قزوین مانند کوکوی شیرین تبریز تهیه می شود، فقط هل، نان باگت ندارد و به جای آن از یک قاشق سوپ خوری آرد گندم (الک شده) در مرحله 3 استفاده می شود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید