آشپزی بدون عشق معنا ندارد

میت بال چوبی با هوموس

انتخاب غذاهایی که در میهمانی، ‌قبل از شام سرو می شود بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا میهمانان زمان زیادی برای صرف آن دارند و با دقت خاصی آن را میل می کنند. یکی از انتخاب های مناسب می تواند میت بال باشد. میت بال، در کنار هوموس که یک پیش غذای عربی است و تقریباً در بیشتر خانه های لبنانی هر روز تهیه می شود، می تواند انتخاب مناسبی باشد. راز خوشمزه شدن هوموس این است که باید به قدر کافی اجازه دهید تا نخود پخته شود.

میت بال چوبی.jpg
20 دقیقه آماده سازی 4 ساعت زمان پخت

مواد لازم

گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 500 گرم
پودر سوخاری 70 گرم
پوست لیموترش (رنده شده) 1 قاشق چای‌خوری
زیره (پودر شده) 1 قاشق چای‌خوری (3 گرم)
پودر گشنیز 1 قاشق چای خوری (3 گرم)
سیر (خرد شده) 1 حبه
تخم مرغ (هم زده شده) 1 عدد
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
گوجه فرنگی (متوسط و چهار قاچ شده) 2 عدد
جعفری (پاک و خرد شده) 1 قاشق سوپ خوری
فلفل تند قرمز به مقدار لازم
هوموس (طبق دستور داده شده) 1 پیمانه
موادلازم (برای تهیه هوموس)
نخود 2 پیمانه
ماست (بدون چربی) 1/2 پیمانه
سیر (کوبیده شده) 2 حبه
ارده 1/2 پیمانه
روغن زیتون 1/4 پیمانه
نمک و فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم

طرز تهیه

1.  در ظرفی، گوشت را همراه با پودر سوخاری، پوست لیموترش، زیره، پودر گشنیز، سیر و تخم‌مرغ کاملاً مخلوط کنید؛
2.  مخلوط به‌دست آمده را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید و آن ها را به شکل سوسیس های کوچکی فرم دهید و تهِ هر کدام  از آن ها  یک خلال چوبی کوچک فرو کنید؛ 
3.  در تابه ای حاوی روغن داغ، میت بال ها را سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود؛ 
4.   در ظرفی دیگر، گوجه فرنگی، جعفری و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید؛
5. میت بال ها را در ظرفی مناسب بچینید و به همراه هوموس و مخلوط گوجه فرنگی تزیین و سرو کرده و به همراه نان پیتا* نوش جان کنید.

روش تهیه (هوموس)

1.نخود را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آبِ آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید، مجدداً به آن مقداری آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید به مدت چهار ساعت بپزید تا کاملاً پخته شود، پس از پخت در آبکش بریزید؛ 

2. نخود را در مخلوط کن ریخته، ماست، سیر، ارده، نیمی از روغن زیتون، 40 میلی لیتر آب، نمک و فلفل را به تدریج به آن اضافه کرده و حدود 5 تا 10 دقیقه آسیاب کنید تا یکدست شود (توجه کنید میزان ارده زیاد نباشد). سپس در ظرف مورد نظر ریخته و مابقی روغن زیتون را روی آن بریزید و سرو کنید. 


نکته

* نان پیتا همان نان سنتی لبنان است که به شکل پاکت می باشد و معمولاً در کشورهای عربی، شاوِرما و اکثر غذاهای گوشتی را با این نان سرو می کنند.

چنانچه مایه هوموس خیلی سفت بود، مقدار آبِ‌ آن را اضافه کنید؛ اما دقت کنید هوموس شل نشود و آّب به تدریج به آن اضافه کنید.

فکر بکر

سرو میت بال در کنار سبزیجات گریل شده و برنج نیز انتخاب مناسبی است.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید