آشپزی بدون عشق معنا ندارد

ترشی آلبالو

ترشی آلبالو.jpg
45 دقیقه آماده سازی مواد 30 روز آماده سازی ترشی

مواد لازم

آلبالو 1 کیلوگرم
سرکه سفید به مقدار لازم
سنگ نمک 1 قاشق سوپ‌خوری (15 گرم)
شکر 4/1 پیمانه (40 گرم)
تخم گشنیز 1 قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه

1. برگ و دُم آلبالوها را گرفته و بشویید، سپس در آبکش ریخته، روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آب اضافی آن ها گرفته و کاملاً خشک شوند (بهتر است از پنکه برای این کار استفاده کنید)؛
2. سرکه، نمک، شکر و تخم گشنیز را در قابلمه ای لعابی یا استیل بریزید، پس از جوش آمدن، بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند و جوش بخورد. پس از این مدت، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند؛
3. آلبالوها را در ظرفِ شیشه ای استریل شده مخصوص ترشی بریزید، سپس مخلوط سرکه را روی آن ها ریخته، چند ضربه به بدنه شیشه بزنید تا هوای اضافی آن خارج شود، سپس درِ ظرف را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگه دارید.

نکته

• پس از جدا کردن دُم آلبالو نباید آن را به مدت طولانی در هوای آزاد نگه دارید؛ زیرا باعث فاسد شدن سریع آن می‌ شود.
• برای تهیه این ترشی دقت کنید آلبالوها سالم و بدون کرم‌خوردگی باشند.


جایگزین

می توانید به جای آلبالوی تازه از آلبالوی خشک نیز استفاده کنید که در این صورت باید نمکِ آن را حذف کنید.

فکر بکر

روش نگه داری ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن:
• مهم‌ترین نکته در تهیه و نگه‌داری ترشی خوب، سرکه‌ آن است که باید خالص، سالم و بدون آب باشد. اگر از خالص بودن سرکه ترشی مطمئن نیستید، حتماً قبل از استفاده آن را بجوشانید. اگر از آب‌غوره به جای سرکه استفاده می‌کنید، آب‌غوره نیز باید از قبل جوشانده شود.
• هنگام مصرف ترشی از داخل شیشه، از قاشق یا ملاقه‌ کاملاً تمیز، خشک و بدون چربی استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

نگار شمس [ ۲۶ آبان ۱۳۹۴ ]
پاسخ
طعمه سرکش خیلی زیاد شده چیکار میتونم بکنم ؟ گلورو میسوزونه
مدیر سایت سانازسانیا [ ۳۰ آبان ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز به دلیل استفاده از سرکه های صنعتی این مشکل پیش آمده است ، اگر دسترسی به سرکه های محلی دارید از آنها استفاده کنید.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید