آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه کدو

IMG_8763.JPG
4 نفر تعداد نفرات 20 دقیقه آماده سازی 60 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

برنج 1 پیمانه (160گرم)
فلفل سیاه و قرمز و نمک (پودر شده) به مقدار لازم
کدو 12 عدد (1700 گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
پیاز (نگینی خرد شده) 1عدد (150 گرم)
گوشت چرخ کرده (گوساله) 400 گرم
زردچوبه، زنجبیل و زیره (پودر شده) از هر کدام 1 قاشق چای‌خوری (جمعاً 9 گرم)
گوجه‌فرنگی (فیله و نگینی خرد شده) 3 عدد (300 گرم)
سیر (کوبیده شده) 2 حبه (10 گرم)
سبزی* (پاک و خرد شده) 150 گرم
آب‌لیمو‌ترش 3 قاشق سوپ‌خوری (42 میلی‌لیتر)
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق سوپ‌خوری (30 گرم)
* سبزی شامل نعناع 50 گرم و جعفری 100 گرم می باشد.

طرز تهیه

روش تهیه:
1. برنج را از سه ساعت قبل با آب و نمک خیس کرده، هنگام پخت آب روی آن را خالی کنید؛
2. کدوها را شسته، کلاهک آن‌ها را برش داده و دور بیندازید. (مطابق تصویر، هنگام برش کدو، یک  بار برش صاف زده و یک بار برش اریب.) با قاشق به آرامی داخل کدوها را کمی خالی کنید تا بتوانید با مواد، داخل آن را پُر کنید (دقت کنید که دیواره و قسمت تهِ کدو‌ها که برش صاف خورده است، سوراخ نشود)، مقداری نمک بپاشید و دورتادور آن‌ها را در مقداری روغن تفت دهید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود؛ 
3. در قابلمه‌ای مناسب، مقداری آب ریخته روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی‌که جوش آمد، برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید، چند جوش که زد و نیم‌پز شد، آبکش کنید؛ 
4. در تابه‌ای مناسب، پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود؛ حرارت را زیاد کنید و گوشت را به آن اضافه کرده، تفت دهید به حدی که آب گوشت کشیده شود. نیمی از زردچوبه، زنجبیل و زیره را بیفزایید و تفت دهید؛ 
5. گوجه‌فرنگی، سیر، نمک، فلفل سیاه و قرمز را به گوشت اضافه کنید و بگذارید آب گوجه‌فرنگی تبخیر شود، سپس از روی حرارت برداشته، سبزی، برنج و نیمی از آب‌لیمو را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید، درون کدوها را به اندازه لازم از مایه آماده شده پُر کنید (طوری‌که سرِ کدوها کمی خالی بماند)؛
6. در قابلمه‌ای حاوی روغن، مقداری رب گوجه فرنگی ریخته و تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد. بقیه زردچوبه، زیره، زنجبیل و مقداری نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید و تفت دهید، سپس سه پیمانه آب و بقیه آب‌لیمو را اضافه کرده، دلمه‌ها را درون آن بچینید و حرارت را زیاد کنید (کدو‌ها را به صورت ایستاده در قابلمه قرار دهید، دقت کنید آبِ درون قابلمه به مواد داخل کدو وارد نشود؛ قرار دهید). پس از این‌که آب جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا دلمه‌ها به مدت 45 دقیقه پخته شوند؛ سپس دلمه‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید.

نکته

• اندازه سبزی بر مبنای پاک شده آن است که مقدار پاک نشده آن دو برابر می‌باشد.
• برنج دلمه نباید زیاد بپزد تا هنگام پخت، برنج خمیر و نرم نشود.

فکر بکر

می‌توانید برای تهیه دلمه از انواع چاشنی استفاده کنید. چاشنی دلمه معمولاً مخلوطِ سرکه و شکر، آب لیمو ترش، آبِ نارنج، شیره انگور یا ماست می‌باشد. چاشنی را باید پس از نیم پز شدن موادِ دلمه به آن اضافه کنید، همچنین می‌توانید مقداری زعفران بیفزایید.
می‌توانید گوشت چرخ کرده را با مقداری سویا مخلوط کرده و از مقدار گوشت کم کنید؛ سویا را در ظرفی مناسب با آب ولرم خیس کرده و پس از 30 دقیقه طوری آبکش کنید که اصلاً آب نداشته باشد.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید