آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه گوجه فرنگی یونانی

از آنجا که فرهنگ گیاه خواری در یونان پرطرفدار است، استفاده از «دلمه گوجه فرنگی»، جایگاه محبوبی در سفره یونانی ها دارد. در واقع بیدلیل نیست که مصرف سالانه محصول گوجه فرنگی در یونان، به ۱۱۵ کیلوگرم در سال برای هر نفر میرسد (آن را قیاس کنید با مصرف سرانه 50 کیلوگرمی گوجه فرنگی در ایران)؛ لذا با توجه به پرونده غذاهای یونانی در این شماره، همین الان دست به کار شوید و یک وعده لذیذ هم دلمه گوجه فرنگی یونانی سرو کنید.

دلمه گوجه فرنگی یونانی.jpg
4 نفر تعداد نفرات 20 دقیقه آماده سازی 30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

گوجه فرنگی درشت 4 عدد
نمک به مقدار لازم
پیاز متوسط (نگینی خردشده) 1 عدد
روغن زیتون به مقدار لازم
سیر (نگینی خردشده) 2 حبه
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ا قاشق سوپخوری
استاک مرغ 100 میلیلیتر
برنج 50 گرم
شبت (خردشده) 25 گرم
جعفری (خردشده) 20 گرم
نعناع (خردشده) 10 گرم

طرز تهیه

1.فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛
2.قسمتِ سرِ گوجه فرنگی ها را با برشی افقی جدا کنید؛
3.داخلِ آنها را با کمک یک قاشق، خالی کنید و محتویات آن را برای مرحله چهار نگهدارید. داخل گوجه فرنگی ها را با کمی نمک مزه دار کنید و کنار بگذارید؛
4.پیاز را در تابه ای حاوی کمی روغن زیتون تفت دهید، سپس سیر را به آن اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شوند، (دقت کنید تفتِ پیاز در حدی باشد که تغییررنگ ندهد) گوشتِ چرخ کرده و دارچین را به تابه اضافه کرده، تفت دهید تا گوشت بپزد و آب آن تبخیر شود؛
5.رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن تفت دهید تا تغییررنگ دهد و خوش رنگ شود، سپس به همراه اضافه های گوجه فرنگی و استاک مرغ به تابه حاوی گوشت اضافه کنید؛
6.برنج خیس و آبکش شده را نیز به تابه حاوی گوشت اضافه کرده تا برنج کاملاً نرم شود؛
7.شبت، جعفری، نعناع و کمی نمک به آن اضافه کنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا سرد شود؛
8.داخلِ گوجه فرنگی های خالی شده را با دو تا سه قاشق سوپخوری از مایه بالا پُر کنید و سرِ گوجه فرنگی ها را روی آنها قرار دهید؛
چهار قاشق سوپخوری آب و کمی روغن زیتون در سینی فر بریزد و دلمه ها را روی سینی فر قرار دهید، سپس آن را به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا بپزد. پس از این مدت، دلمه های گوجه فرنگی را از فر بیرون آورید و به همراه سالاد کراستینی سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید