آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش کاچی

حتماً با دسر سنتی ایرانی، کاچی آشنایی دارید؛ اما در شهر خمین این دسر، متفاوت پخته میشود. آش کاچی خمین پس از پخت در سینی پهن میشود و به شکل برشی سرو میگردد. پختِ آش کاچی به این روش از دیرباز در این شهر رایج بوده و در سفره های مذهبی نظیر سفره حضرت ابوالفضل (ع) و سفره حضرت فاطمه (س) و... قرار میگیرد. این دسر بسیار مقوی است و در سفره افطار جایگاه ویژه ای دارد و همچنین برای کودکان و زنان تازه زایمان کرده نیز بسیار مفید است.

آش کاچی.jpg
30 دقیقه آماده سازی 1 ساعت زمان پخت

مواد لازم

آرد نان سنگک (الک شده) 65 گرم
آرد سفید (الک شده) 60 گرم
هِل درسته 3 تا 4 عدد
روغن جامد یا روغن حیوانی یا کره 4/1 پیمانه (50 گرم)
شکر (نرم و دانه ریز) 1 تا 4/1پیمانه
زعفران (ساییده و حل شده در آب) 1 قاشق چایخوری
گلاب 4/1 پیمانه (60 میلیلیتر)
پودر قند 1 قاشق چایخوری
دارچین (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
دانه کنجد مقداری برای تزیین
پودر پسته مقداری برای تزیین
پودر نارگیل مقداری برای تزیین
خلال بادام مقداری برای تزیین
خلال پسته مقداری برای تزیین

طرز تهیه

1.آرد نان سنگک و سفید را در ظرفی الک کرده و مخلوط کنید. سه پیمانه آب سرد را به تدریج به آن اضافه کرده و مرتباً هم بزنید، تا آرد گلوله گلوله نشود؛
2.آرد را در قابلمه ای روحی یا استیل که حجم آن حداقل چهار برابرِ حجم آرد است، از الک رد کنید؛
3.روی هِل ها، شکاف کوچکی ایجاد کنید و به همراه روغن به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید، سپس آن را بر روی حرارت متوسط به مدت سه تا پنج دقیقه قرار دهید و سریعاً هم بزنید تا گلوله نشود تا مخلوط شروع به سنگین و جمع شدن کند؛
4.مخلوط را از روی حرارت بردارید و به مدت یک تا دو دقیقه هم بزنید تا در این دما، آرد به اندازه کافی آب جذب کند، سپس آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و مجدداً به مدت سه تا پنج دقیقه هم بزنید تا فرآیند جذبِ آب کامل شده و مخلوط داغ و سنگین شود؛ 
5.حرارت را زیاد کنید تا جوش آید (جوش خوردن با حباب های تک شروع میشود، اما باید هم بزنید تا کلِ مواد جوش آید)، سپس روی قابلمه، دمکنی و زیرِ آن شعله پخش کن قرار دهید تا با حرارت ملایم به مدت 45 تا 60 دقیقه دم بکشد و بوی خامی آرد گرفته شود؛
6.سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و به وسیله کفگیر سوراخ دار، دانه های هل را از آن خارج کنید. شکر، زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید (دقت کنید که در هنگام هم زدن، تهِ قابلمه که کمی تَه گرفته، وارد کاچی نشود)؛
7.کاچی را به قطر 1 تا 5|1 سانتیمتر روی سینی چرب شده پهن کرده، سپس روی آن را با مخلوط پودر قند، دارچین، کنجد، پودر پسته و پودر نارگیل تزیین کنید و بگذارید به مدت یک تا دو ساعت بماند تا خنک شود. آن را با قالب دلخواه، قالب زده و با خلال بادام و پسته تزیین و سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید