آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شله دوغ

شله دوغ.jpg
4 نفر تعداد نفرات

مواد لازم

برنج گِرده* 100 گرم
برگ ترشک (پاک و خردشده) 1 کیلوگرم
دوغ 2 لیتر
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
پیازداغ مقداری برای تزیین
نعناع داغ مقداری برای تزیین
کشک (رقیق شده با آب) مقداری برای تزیین
*برنج گِرده، یک نوع برنج محلی و معطر است که بیشتر در مناطق سردسیر یافت میشود. برنج گِرده، جایگزینی ندارد و برای تهیه شله دوغ، حتماً باید از برنج گِرده استفاده کنید.

طرز تهیه

1.در قابلمه ای مناسب، برنج گِرده و دو پیمانه آب ریخته و بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا برنج کاملاً بپزد؛
2.برگ های ترشک را به آن افزوده و اجازه دهید تا برگ ها به مدت 20 دقیقه بپزند، سپس دوغ را به تدریج به آن اضافه کرده و مرتباً هم بزنید؛
3.نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کرده و اجازه دهید با درِ بسته به مدت 30 دقیقه به صورت ریز بجوشد تا کاملاً جا بیفتد؛
4.پس از اینکه شله دوغ کاملاً جا افتاد، آن را در ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با پیازداغ، نعناع داغ و کشک تزیین و سرو کنید.

نکته

برگ ترشک، گیاهی است خودرو که شبیه به اسفناج است و برای درمان زخم معده، تببری و کاهش ورم لثه بسیار مفید است.

جایگزین

در صورت عدم دسترسی به برگ ترشک، میتوانید به همان مقدار از اسفناج (پاک و خردشده) استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

havva [ ۱۶ تير ۱۳۹۴ ]
پاسخ
باتشکرازمطالب خوبتون من توروستازندگی میکنم خیلی ازموادبرای ذرست کردن این غذاهاندارم اگه میشه دسرهاوغذاهای اسونترهم توسایت بیارین ممنون
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ تير ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز درخواست شما حتما به تحریریه مجله ابلاغ میکنیم
با تشکر از همراهی شما.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید