آشپزی بدون عشق معنا ندارد

قیمه مرصع شیرازی

قیمه مرصع شیرازی.JPG
4 نفر تعداد نفرات 10 دقیقه آماده سازی 3 ساعت پخت

مواد لازم

روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد
لپه خیساندن 200 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‏خوری
گوشت (قیمه ‏ای خردشده) 400 گرم
رب گوجه ‏فرنگی 2 قاشق سوپ‏خوری
خلال نارنج (تلخی گرفته ‏شده) 3 قاشق سوپ‏خوری
خلال پسته 10 گرم
خلال بادام خیساندن 10 گرم
هویج (خلالی خردشده) 2 عدد
زعفران دم کردن زعفران 2 قاشق سوپ‏خوری
گلاب 1 قاشق سوپ‏خوری
شکر 2 قاشق سوپ‏خوری
نمک به مقدار لازم
سیب‏ زمینی (خلالی خردشده) 3 عدد

طرز تهیه

1. در ‏قابلمه‏ ای حاوی روغن، پیاز را روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود. لپه خیس و آبکش ‏شده را به‏ همراه زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت دهید. گوشت را به قابلمه افزوده تا آبِ گوشت کاملاً کشیده شود؛
2. رب گوجه‏ فرنگی را در تابه‏ ای حاوی روغن تفت دهید تا خوش ‏رنگ شود و به‏ همراه مقداری آب به خورش بیفزایید، حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، سپس حرارت را ملایم کنید، درِ ظرف را بگذارید تا خورش به مدت سه ساعت بپزد؛
3. خلال نارنج، خلال پسته، خلال بادام، هویج، زعفران، یک قاشق سوپ‏خوری روغن مایع، دو پیمانه آب، گلاب و شکر را در ‏قابلمه‏ ای کوچک ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و قوام آید، سپس نیمی از مخلوط خلال را به‏ همراه مقداری نمک در ۳۰ دقیقه آخر پخت خورش به آن افزوده و بگذارید بماند تا خورش کاملاً بپزد؛
4. سیب‏ زمینی را در تابه‏ ای حاوی روغن سرخ کنید، سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. قیمه مرصع را در ظرف مورد نظر ریخته، روی آن را با بقیه خلال‏ها و سیب‏ زمینی تزیین کرده و به‏ همراه زرشک پلو و سالاد فصل سرو کنید.

نکته

برای خوش‏ رنگ شدن خورش، بهتر است گوشت را ابتدا به مدت 30 دقیقه در ‏قابلمه ‏ای حاوی آب جوش قرار دهید، سپس استفاده کنید.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید