کرم کیک شکلاتی
اگر شما از طرفداران پروپاقرص شکلات هستید و دوست دارید کیکی سرشار از شکلات تهیه کنید، ما به شما کرم کیکِ شکلاتی این شماره را پیشنهاد میکنیم. این کیک با ظاهر زیبایش، برای سرو در میهمانی ها بسیار مناسب است. برای تزیین این کیک، از توت فرنگی، تمشک و رِدبری استفاده شده است. رِدبری میوه ای از خانواده توت است که در سایر کشورها به وفور یافت می شود. در صورت عدم دسترسی به آن، می توانید از هر نوع میوه فصل دلخواه استفاده کنید.

15 دقیقه
زمان آمادهسازی
75 دقیقه
زمان استراحت
35 دقیقه
زمان پخت
مواد لازم
شکر
(نرم و دانهریز)
300 گرم
کره
250 گرم
تخممرغ
(زرده و سفیده جدا)
4 عدد
وانیل شکری
1 قاشق چایخوری
آرد نول قنادی
(الکشده)
375 گرم
پودر کاکائو
60 گرم
بیکینگپودر
2 قاشق چایخوری
نمک
4/1 قاشق چایخوری
روغن جامد
مقداری برای چربکردن
گاناش
طبق دستور دادهشده
توتفرنگی
تعدادی برای تزیین
تمشک
تعدادی برای تزیین
رِدبری
تعدادی برای تزیین
طرز تهیه
1. فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید. در ظرفی، شکر و کره را با دورِ متوسط همزن برقی، هم بزنید تا کاملاً تغییررنگ دهد؛
2. زرده های تخم مرغ ها و وانیل را به مخلوط کره اضافه کرده و مجدداً هم بزنید؛
3. در ظرفی دیگر، آرد نول، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط و الک کنید، سپس آن را متناوباً به همراه 60 میلی لیتر آب به مخلوط تخم مرغ بیفزایید و مجدداً با همزن برقی، هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود؛
4. در ظرفی جداگانه، سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی، هم بزنید تا فرم بگیرد و جای پره های همزن روی آن باقی بماند؛
5. سفیده تخم مرغ همزده شده را به آرامی به خمیر افزوده و با لیسک به صورت دَوَرانی هم بزنید تا مخلوط شود؛
6. داخل سه قالبِ گرد به قطر 15 سانتی متر را با کاغذ روغنی بپوشانید. کف و اطرافِ قالب ها را با روغن جامد چرب کنید؛
7. مایه کیک را بین سه قالب تقسیم کنید. قالب ها را به مدت تقریبی 35 دقیقه، در طبقه وسط فر گرمشده قرار دهید تا بپزند؛
8. پس از پخت، کیک ها را از فر خارج کرده و بگذارید به مدت 10 دقیقه در دمای محیط بمانند تا خنک شوند، سپس آن ها را روی توری سیمی برگردانید، کاغذ روغنی را از آن ها جدا کرده و بگذارید تا کاملاً خنک شوند. در این فاصله، گاناش را آماده کنید؛
9. پس از خنک شدنِ کیک ها، گاناش را در قیف با سرماسوره شکوفه ریخته، یکی از کیک ها را در ظرف مورد نظر قرار داده و روی آن را با گاناش شکوفه بزنید. کیک دوم و سوم را نیز به همین روش روی کیک اول قرار داده و تزیین کنید. روی گاناشِ لایه آخر را با توت فرنگی، تمشک و ردبری تزیین و سرو کنید.
روش تهیه گاناش:
200 گرم خامه صبحانه و 20 گرم کره را در قابلمه ای کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس آن را از روی حرارت برداشته، 250 گرم شکلات تلخ خردشده را به آن بیافزایید و هم بزنید تا شکلات کاملاً ذوب شده و مایه یکدستی حاصل شود. روی قابلمه را با سلفون پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، آن را از یخچال خارج کرده و بگذارید به مدت 15 دقیقه در دمای محیط بماند، سپس آن را با همزن برقی، هم بزنید تا یکدست شود.
2. زرده های تخم مرغ ها و وانیل را به مخلوط کره اضافه کرده و مجدداً هم بزنید؛
3. در ظرفی دیگر، آرد نول، پودر کاکائو، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط و الک کنید، سپس آن را متناوباً به همراه 60 میلی لیتر آب به مخلوط تخم مرغ بیفزایید و مجدداً با همزن برقی، هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود؛
4. در ظرفی جداگانه، سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی، هم بزنید تا فرم بگیرد و جای پره های همزن روی آن باقی بماند؛
5. سفیده تخم مرغ همزده شده را به آرامی به خمیر افزوده و با لیسک به صورت دَوَرانی هم بزنید تا مخلوط شود؛
6. داخل سه قالبِ گرد به قطر 15 سانتی متر را با کاغذ روغنی بپوشانید. کف و اطرافِ قالب ها را با روغن جامد چرب کنید؛
7. مایه کیک را بین سه قالب تقسیم کنید. قالب ها را به مدت تقریبی 35 دقیقه، در طبقه وسط فر گرمشده قرار دهید تا بپزند؛
8. پس از پخت، کیک ها را از فر خارج کرده و بگذارید به مدت 10 دقیقه در دمای محیط بمانند تا خنک شوند، سپس آن ها را روی توری سیمی برگردانید، کاغذ روغنی را از آن ها جدا کرده و بگذارید تا کاملاً خنک شوند. در این فاصله، گاناش را آماده کنید؛
9. پس از خنک شدنِ کیک ها، گاناش را در قیف با سرماسوره شکوفه ریخته، یکی از کیک ها را در ظرف مورد نظر قرار داده و روی آن را با گاناش شکوفه بزنید. کیک دوم و سوم را نیز به همین روش روی کیک اول قرار داده و تزیین کنید. روی گاناشِ لایه آخر را با توت فرنگی، تمشک و ردبری تزیین و سرو کنید.
روش تهیه گاناش:
200 گرم خامه صبحانه و 20 گرم کره را در قابلمه ای کوچک روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس آن را از روی حرارت برداشته، 250 گرم شکلات تلخ خردشده را به آن بیافزایید و هم بزنید تا شکلات کاملاً ذوب شده و مایه یکدستی حاصل شود. روی قابلمه را با سلفون پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، آن را از یخچال خارج کرده و بگذارید به مدت 15 دقیقه در دمای محیط بماند، سپس آن را با همزن برقی، هم بزنید تا یکدست شود.
نکته
سَری های همزن برقی را پیش از هم زدن سفیده ها، کاملاً بشویید و خشک کنید؛ زیرا چربی زرده تخم مرغ، مانعِ پف کردن سفیده می شود.
یه سوال داشتم از خدمتتون من کیک و شیرینی زیاد درست میکنم میخواستم نظره شمارو درباره مارک فر و همزن بپرسم که چی بخرم بهتره فر گازی خوبه یا برقی ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
ولی اینکه کدام بهتر است بستگی به مقدار و نحوه ی استفاده از آنها دارد.
برای مثال استفاده از فر گازی در ایران با صرفه تر است و هزینه ی کمتری دارد از طرفی تنظیم فر برقی راحتر است و به ندرت تنظیمات آن به هم میخورد
در رابطه با همزن فیلیپس و مولینکس و برای مصارف صنعتی کیچن اید و برویل خوب هستند.
در مورد فر هم تمام مارک های خارجی فر های خوبی هستند مثلا سامسونگ، بارازا، لوفرا و....
من 20 ساله پیش کار اموز شما بودم . در حاله حاضر در المان
زندگی میکنم و به عنوان قناد ایرانی اجازه کار دارم.میدونم که
خوشحال شدید.برای همه چیز ممنونم استاد خوبم.
خدانگهدارتان
سوفیا