آشپزی بدون عشق معنا ندارد

دلمه کاهـو

315755KKK_1538.JPG
20 دقیقه زمان آماده سازی 40 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

برگ کاهو (پاک و شسته شده) 500 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
لپه خیساندن 50 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
رب گوجه فرنگی (تفت داده شده) 2 قاشق سوپ خوری
پیازداغ 15 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
استاک گوشت 250 میلی لیتر
برنج خیساندن خیس کردن برنج 200 گرم
سبزی دلمه* (پاک و خردشده) 200 گرم
کره 50 گرم
* سبزی دلمه شامل، گشنیز، شبت، ترخون، مرزه و جعفری از هر کدام به یک اندازه است.

طرز تهیه

1. قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید سپس کمی نمک در آن بریزید و برگ های کاهو را داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند سپس آن ها را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آن ها کاملاً گرفته شود؛
2. لپه را در قابلمه ای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز شود، در آخر کمی نمک به آن اضافه کرده و آبکش کنید؛
3. در تابه ای گود حاوی روغنِ داغ، گوشت چرخ کرده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شود. در حین این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید. پس از این مدت،  از استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا گوشت پخته شود؛
4. آبِ روی برنج خیس‏ شده را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 14 دقیقه داخل ‏قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود سپس آبکش کنید و آن را به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید؛
5. از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگ های کاهو بریزید سپس برگ های کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید. بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگ های کاهو بپیچید. کفِ قابلمه 2 تا 3 قاشق سوپ خوری کره (ذوب شده) و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید. دلمه ها را به صورت ردیفی در آن چیده و دلمه ها را کنار هم روی برگ کاهوها بچینید؛ دلمه ها را طوری روی برگ ها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد. یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمه ها با هم فاصله ای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید و وزنه های سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند سپس بقیه استاک گوشت و کره را از کناره های ظرف روی دلمه ها بریزید. درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه ها به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزند. دلمه کاهو آماده سرو است.

نکته

امکان باز شدن دلمه داغ، هنگام برداشتن از قابلمه زیاد است، بهتر است اجازه دهید دلمه ها کمی خنک شوند سپس آن ها را از قابلمه خارج کنید.


نظر خود را بنویسید

soolmaz [ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام از دستورات خوبتون واقعا ممنونم برای من شما بهترین الگو هستین در آشپزی
همیشه شاد و سلامت باشین
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید