آشپزی بدون عشق معنا ندارد

سبزی پلو با ماهی هامور شکم پر

هامور،نوعی ماهی گوشتی از آب های خلیج همیشگی فارس است و گوشت آن بسیار نرم و لطیف است. بهترین نوع هامور، هامور سفید است و ماهی هامور با لکه های قهوه ای رنگ در درجه دوم قرار می گیرد. به دلیل بافت و مزه خاص این نوع ماهی، بهترین قلیه ماهی های خوزستان از آن تهیه می شود که با هیچ قلیه دیگری قابل مقایسه نیست. ماهی هامور را می توان به صورت فیله بدون پوست، سرخ یا کبابی کرده و سرو کنید. گوشت ماهی هامور، منبع خوبی از فسفر است و به دلیل چرب نبودن، به راحتی و بدون نگرانی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

DSC_6848.jpg
6 تعداد نفرات 30 دقیقه آماده سازی 90 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

پیاز (نگینی خردشده) خیساندن 2 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
سیر (کوبیده شده) 4 حبه
فلفل قرمز (پودرشده) 1 قاشق سوپ خوری
زردچوبه (پودرشده) 2 قاشق چای خوری
سبزی (پاک و خردشده) 750 گرم
شیره تمرهندی 3 پیمانه
مغز گردو (خردشده) 150 گرم
ماهی هامور (پاک و شسته شده) 1 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
عرق هل 1 قاشق سوپ خوری
سبزی پلو طبق دستور داده شده
نخ و سوزن استریل شده

طرز تهیه

1.فر را از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 180 درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید. کفِ ظرف نسوزی را به کمی روغن مایع آغشته کنید؛
2.در تابه ای، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. پیاز را به آن افزوده، تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیر را نیز به آن اضافه کرده و مجددا تفت دهید؛
3.فلفل قرمز و زردچوبه را به تابه اضافه کرده و کمی تفت دهید؛
4.سبزی* را به مواد بالا اضافه کرده، مخلوط کنید و به مدت 5 تا 6 دقیقه تفت دهید؛
5.یک پیمانه از شیره تمرهندی را به تابه حاوی سبزی افزوده و تفت دهید تا آبِ آن تبخیر و با مواد کاملا ترکیب شود. گردو را نیز به تابه اضافه کرده و هم بزنید؛
6.داخل شکم ماهی را به یک پیمانه دیگر از شیره تمرهندی، نمک و فلفل آغشته کنید، سپس شکم ماهی را از مخلوط سبزی پُر کرده و با نخ و سوزن مخصوص آشپزی، آن را بدوزید. ماهی را به شکل ایستاده در ظرفی نسوز یا پیرکس قرار دهید؛
7.با قلم موی آشپزی، چندین بار روی تمام سطوح ماهی را به 1/2 پیمانه از شیره تمرهندی آغشته کرده و روی آن کمی نمک بپاشید؛
8.در ظرفی مناسب، بقیه شیره تمرهندی را با عرق هل مخلوط کنید. با چاقو چند برش موازی روی کمر ماهی ایجاد کرده و داخل برش ها را به این مخلوط آغشته کنید؛
9.روی ماهی را با فویل بپوشانید، سپس آن را به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم کردهاید، قرار دهید، سپس فویل را برداشته و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد. پس از این مدت، ماهی را از فر بیرون آورده و به همراه سبزی پلو سرو کنید.

*سبزی شامل گشنیز 600 گرم و شنبلیله 150 گرم است.

روش تهیه سبزی پلو
1. 5 پیمانه برنج خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه ای حاوی آب جوش ریخته و به مدت 10 تا 14 دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده و نرم شود، سپس آبکش کنید؛
2. 500 گرم سبزی (پاک و خردشده)* و مقداری نمک را در ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید؛
3. در قابلمه ای مناسب، مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. قابلمه را از روی حرارت برداشته، دو ردیف برگِ جوان کاهو را تهِ قابلمه بگذارید، سپس یک لایه برنج آبکش شده و مقداری سبزی روی آن بریزید؛ به همین ترتیب سبزی را لابه لای برنج ریخته و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. قابلمه را بر روی حرارت زیاد قرار دهید، درِ قابلمه را بگذارید تا بخار برنج بلند شود؛
4. 70 گرم کره را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، کره را روی برنج ریخته، 3 قاشق سوپ خوری زعفران (ساییده و حل شده در آب) را نیز در گوشه ای دیگر از آن بریزید، درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کرده تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.


*سبزی پلو شامل تره و جعفری (از هر کدام 125 گرم)، شبت و گشنیز (از هر کدام 75 گرم)، شنبلیله (25 گرم)، پیازچه (1 ساقه) و سیر سبز (1 بته) است.

نکته

پس از شستنِ ماهی، حتما آن را قبل از استفاده با دستمال آشپزخانه خشک کنید تا نمِ آن کاملا گرفته شود.
مدت زمان پخت ماهی به اندازه آن بستگی دارد، هرچه ماهی بزرگ تر باشد، مدت زمان پخت آن بیشتر است.
ماهی را ابتدا با فویل بپزید تا ماهی بخارپز شود، سپس فویل را برداشته تا روی آن گریل شود.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید