آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی.jpg
۵۰ دقیقه زمان آماده سازی ۲۴ ساعت زمان استراحت خمیر

مواد لازم

آرد نخودچی (الک شده ) ۵۰۰ گرم
کره یا روغن جامد ۲۵۰ گرم
پودر قند ۲۲۰ گرم
هل (پودر شده) ۱ قاشق چایخوری
زعفران (ساییده و حل شده در آب) یک دوم قاشق چایخوری

طرز تهیه

1.کره را در ظرفی مناسب ریخته و با دور تند همزن برقی هم بزنید تا نرم و کرم رنگ شود؛
2.پودر قند را به کره افزوده و به مدت پنج دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛
3.هل و زعفران را به مخلوط بالا بیفزایید. آرد نخودچی را به تدریج و به وسیله الک به مخلوط کره اضافه کرده و با لیسک (قاشق پلاستیکی) هم بزنید؛
4.خمیر به دست آمده را یک تا دوبار از چرخ گوشت رد کرده تا نرم و لطیف شود، سپس داخل سلفون گذاشته و به مدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا استراحت کند؛
5.فر را روی حرارت 170 درجه سانتیگراد تنظیم و گرم کنید؛ از خمیر به اندازه گلوله های کوچک جدا کرده و در دست گرد کنید. روی آنها را با قالب طرح بزنید. شیرینی ها را در سینی فر چیده و در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا به مدت 12 تا 15 دقیقه بپزد؛
6.پس از این مدت، شیرینی ها را از فر خارج کرده و پس از سرد شدن،  به وسیله نوک قلم موی آشپزی، یک قطره زعفران روی آنها ریخته و اجازه دهید تا زعفران به خورد شیرینی ها برود. شیرینی ها را در ظرفی مناسب چیده و سرو کنید.


نظر خود را بنویسید

فاطمه [ ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
ممکنه بفرماییدزمان پخت در توستر چه مدت باید باشه چون توستر درجه حرارتش قابل تنظیم نیست و فقط زمان سنج داره ممنون
فاطمه [ ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
ممکنه بفرماییدزمان پخت در توستر چه مدت باید باشه چون توستر درجه حرارتش قابل تنظیم نیست و فقط زمان سنج داره ممنون
مهناز [ ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام کدبانوی هنرمند خانم مینایی عزیز طبق دستور شما اما فقط با روغن نیمه جامد گیاهی شیرینی نخودچی درست کردم و بهترین دستوری بود که تابحال باهاش کار کردم من خودم زیاد شیرینی نخودچی دوست نداشتم چون برای معده ام یه مقدار سنگینه ولی با این دستور شیرینی دلچسبی تونستم تهیه کنم که منو به این نوع شیرینی علاقه مند کرده میخوام ازتون تشکر کنم و خداقوت بگم از ایزد یکتا تنی سالم و دلی شاد برای شما و خانواده گرامی آرزومندم.
مهناز [ ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام کدبانوی هنرمند خانم مینایی عزیز طبق دستور شما اما فقط با روغن نیمه جامد گیاهی شیرینی نخودچی درست کردم و بهترین دستوری بود که تابحال باهاش کار کردم من خودم زیاد شیرینی نخودچی دوست نداشتم چون برای معده ام یه مقدار سنگینه ولی با این دستور شیرینی دلچسبی تونستم تهیه کنم که منو به این نوع شیرینی علاقه مند کرده میخوام ازتون تشکر کنم و خداقوت بگم از ایزد یکتا تنی سالم و دلی شاد برای شما و خانواده گرامی آرزومندم.
بهاره [ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام وقتتون بخیر....ببخشید میشه نخدچی رو فقططط با کره درست کرده؟ من روغن صاف ندارم
اگر میشه لطف میکنید مقادیر مواد رو برای 300 گرم ارد نخد رو بگید؟
با نشکر
فاطمه [ ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خسته نباشید .میشه این شیرینی رو تو توستر درست کرد؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
بله عزیزم میتونید
سارا [ ۰۳ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام و تشکر از زحمات خالصانه اتون
یک سوال داشتم.روغن حتما باید روغن صاف قنادی باشه؟من تو همه ی شیرینی هام روغن صاف و کره استفاده میکنم.اما امسال احساس کردم که به دلیل کالری بالا بهتره روغن جامد معمولی استفاده کنم.آیا شیرینی تو فر با جامد معمولی متلاشی نمیشه؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
کره کالری بیشتری نسبت به روغن قنادی نداره دوست خوبم. روغن جامد معمولی چون هیدروژنه کامل نیستند قابل جایگزینی با روغن قنادی نیستند، به دلیل اینکه روغن ها ی جامد باعث می شوند شیرینی ها روغن پس بدهند
مهناز [ ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ ]
پاسخ
روز بخیر یه سوالی برام پیش اومد عکسی که شما از شیرینی نخودچی گذاشتین بی رنگه رنگش که زرد پررنگ باشه یا کم رنگ به جنس نخودچی بستگی داره؟ ممنون از اینکه وقت میذارید.
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
دوست عزیزم به میزان زعفران اضافه شده بستگی دارد
مهناز [ ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام روز آدینه اتون بخیر خانم مینایی عزیز ممنون از راهنماییتون لطفا قسمت دوم سوالمو هم جواب بدین منتظرم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
عزیزم قسمت دوم سوالتون در رابطه با چرخ گوشت بود. که به جای چرخ گوشت از اسیاب برقی استفاده کنید. در رابطه با قیمت گذاری واقعا راهنمایی نمی تونیم خدمتتون ارائه کنیم چون کاملا به خودتون بستگی داره عزیزم
مهناز [ ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام خانم مینایی عزیز صبحتون به نیکی و سلامتی با این مواد شیرینی نخودچی درست کردم اما خمیر جمع نمیشد فرم نمی گرفت و نرم نبود و از هم می پاشید مثل خرده نان میشد و بعد از پخت کمی خشک بود و نرم و لطیف نبود .
آرد نخودچی:250 گرم آرد برنج:4 قاشق غذاخوری کره مارگارین کاسه ای:125 گرم الی 160 گرم پودر هل: 1 قاشق سوپخوری زرده تخم مرغ: 1 عدد (در دستور برای راحت جمع شدن خمیر اومده بود) درجه فر 180 مدت 15 دقیقه لطفا اشکالمو بگیرین من و خواهرم سرپرست خانواده ایم و من چون سرطان دارم برای تامین هزینه ها در منزل شیرینی و شمع و شکلات درست میکنم برای فروش و قیمت گذاری درست نیاز به کمکتون دارم آیا مایلید کمکم کنید ضمنا در منزل چرخ گوشت هم ندارم که خمیر را چرخ کنم اگه راهنمایی دیگه ای امکان داره بفرمایید به گوش جان می شنوم . ممنونم و اجرتون با خدا
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
عزیزم میزان روغن رو بیشتر کنید و با توجه به این که گفتید چرخه گوشت ندارید میتونید خمیرتون رو به قسمتهای کوچکتر داخل آسیاب برقی بریزید. اگر باز هم نشد 50 الی 60 گرم روغن رو با آرد به وسیله همزن بزنید و یا خمیر را ورزد دهید تا به خوبی مخلوط شوند. خمیر شما باید چسبندگی لازم رو پیدا کنه و روغن بندازه. اگر اینطور شد خمیر شما استاندارد هست.
یوسف سعیدی [ ۰۲ آبان ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام
متشکرم از مطالب مفیدتون

لطفا، دلیل پف کردن و وا رفتن شیرینی نخودچی حین پخت چیه؟

ترکیبات: 400 گرم آردنخودچی، 200 گرم آرد سه صفر، 300گرم کره،300گرم پودر قند. درجه فر 170 درجه سانتی گراد

پاینده باشید
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۳ آبان ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
کاربر عزیز مقدار کره ی شما کم است و آرد سه صفر هم بهتر است که در شیرینی نخودچی استفاده نشود. همچنین در مورد شیرینی نخودچی تا قبل از اینکه کامل سرد نشده است نباید از سینی جداشود.
برای دستور ایده آل و بدون مشکل میتوانید از همین دستور استفاده کنید.
یوسف سعیدی [ ۰۲ آبان ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام
متشکرم از مطالب مفیدتون

لطفا، دلیل پف کردن و وا رفتن شیرینی نخودچی حین پخت چیه؟

ترکیبات: 400 گرم آردنخودچی، 200 گرم آرد سه صفر، 300گرم کره،300گرم پودر قند. درجه فر 170 درجه سانتی گراد

پاینده باشید
مریم [ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
پاسخ
24 ساعت موندت تو دمای اتاق باعث فاسد شدنش نمیشه؟
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
با سلام
خیر کاربر عزیز ، برای زودتر عمل آمدن شیرینی هم میتوانید 2 یا 3 بار خمیر را توی چرخ گوشت بریزید.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید