آشپزی بدون عشق معنا ندارد

شوربای ماش

کلمه «با» در گذشته به انواع غذاهای پختنی اطلاق میشده که اکثراً بهصورت آش بودند؛ اما امروزه این کلمه به آش سادهای که در آن از حبوبات سبکتر استفاده میشود، گفته میشود. این نوع آش میتواند شامی سبک یا پیش غذایی مناسب برای وعده شام باشد، همچنین در گذشته اعتقاد بر این بود که گوشت جوجه باعث تقویت و حفظ بنیه میشود و به همین دلیل در بیشتر دستورات سوپها و آشهای قدیمی جوجه جزو مواد اولیه آنها به شمار میرفته است.

شوربای ماش.jpg
20 دقیقه 2 ساعت

مواد لازم

جوجه 1 عدد
پیاز (درشت خردشده) 1 عدد
هویج (خردشده) 1 عدد
کرفس (خردشده) 1 ساقه
فلفل سیاه و نمک (نیم­ کوب شده) به مقدار لازم
ماش یک و یک سوم پیمانه
برنج یک دوم پیمانه
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
زنجبیل (پودرشده) 1 قاشق سوپخوری
تخم گشنیز (پودرشده) 1 قاشق چایخوری
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
سبزی (پاک و خردشده) 300 گرم
پیازداغ یک دوم پیمانه
آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه

1.در قابلمهای مناسب، جوجه را به همراه پیاز، هویج، کرفس، نمک و سه پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانیکه ­جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درِ ظرف را بگذارید تا جوجه به مدت یک ساعت بپزد (طوری که پس از پخت، فقط یک پیمانه از آبِ آن باقی بماند)؛
2.جوجه پخته شده را در آبکش ریخته، آبِ آن را کنار بگذارید. استخوانهای جوجه را درآورده و گوشت آن را بکوبید؛ 
3.ماش خیس شده را در آبکش ریخته، سپس به همراه برنج خیس شده و شش پیمانه آب، گوشتِ کوبیده و آبِ جوجه در قابلمهای ریخته و بر روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درِ ظرف را بگذارید تا ماش کاملاً بپزد (در نظر داشته باشید، برای پخت شوربا، برنج و ماش باید کاملاً له شوند)؛
4.زردچوبه، زنجبیل و تخم گشنیز را در تابهای حاوی روغن به مدت چند ثانیه تفت دهید، سپس به همراه سبزی و نیمی از پیازداغ در 30 دقیقه آخر پختِ شوربا، به آن اضافه کنید. نیمی از مواد شوربا را جدا کنید و بگذارید کاملاً خنک شوند، سپس در آسیاب (غذاساز) ریخته، آنها را له کنید و به بقیه شوربای داخل قابلمه بیفزایید؛
5.در آخر پختِ شوربا، آب لیموترش و فلفل را نیز به آن اضافه کرده، پس از چند جوش از روی حرارت بردارید و با بقیه پیازداغ تزیین و سرو کنید. 

نکته

اندازه سبزی بر مبنای پا­ک ­شده آن است که مقدار پاک ­نشده آن 600 گرم است.
در اکثر دستوراتی که از سبزی استفاده میشود، قبل از اضافه کردن سبزی آن را چند دقیقه تفت میدهند؛ اما در این دستور، تفت سبزی باعث سیاه شدن شوربا میشود، بنابراین نیازی به تفت سبزی نیست.
*سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج از هر کدام به یک اندازه است


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید