آشپزی بدون عشق معنا ندارد

آش جو اراک به روایت ساناز مینایی

DSC_9720.jpgre.jpg
6 تعداد نفرات 30 دقیقه زمان آماده سازی 210 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

پیاز (خلالی خرد شده) 1 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
جو (پوست‌کنده) خیساندن 2 پیمانه (300گرم)
قلوه گاه گوسفند (با استخوان) 400 گرم
استاک سفید گوساله (رقیق) 12 پیمانه (2400میلی‌لیتر)
نخود خیساندن یک سوم پیمانه (45گرم)
لوبیاچیتی خیساندن یک سوم پیمانه (50گرم)
عدس خیساندن یک سوم پیمانه (50گرم)
برنج یک دوم پیمانه (80گرم)
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری
سبزی (خردشده) 400 گرم
پیازداغ به مقدار لازم
کشک (غلیظ) 2 پیمانه (440گرم)
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
نعناع داغ مقداری برای تزیین
زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه

1.پیاز را در قابلمه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس جو خیس و آبکش شده را به همراه گوشت، نخود خیس و آبکش شده و 10 پیمانه استاک به آن بیفزایید و حرارت را زیاد کنید. زمانیکه جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا بپزد؛
2.یک ساعت و 30 دقیقه پس از پخت، لوبیاچیتی خیس و آبکش شده را به مواد بالا بیفزایید تا به مدت سه ساعت دیگر بپزد؛
3.در 50 دقیقه آخرِ پختِ آش، عدس خیس و آبکش شده و برنج را به آن اضافه کرده و بگذارید مواد کاملاً پخته و له شوند. در 30 دقیقه آخر پخت، سبزی را بیفزایید؛
4.زردچوبه و تخم گشنیز را در تابه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید. گوشت را از قابلمه درآورید، استخوان های آن را جدا کرده، گوشت را بکوبید و به همراه بقیه استاک، مقداری پیازداغ، زردچوبه و تخم گشنیز به قابلمه آش بیفزایید و بگذارید آش کاملاً جابیفتد؛
5.کشک را با مقداری از آبِ آش رقیق کرده و در 20 دقیقه آخرِ پخت، به آش اضافه کنید. فلفل را در تابه ای کوچک حاوی روغن داغ، کمی تفت دهید و به همراه نمک به قابلمه بیفزایید. پس از چند جوش، آش را در ظرف موردنظر بریزید و روی آن را با نعناع داغ، زعفران و بقیه پیازداغ تزیین و سرو کنید.

نکته

سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج جمعاً 360 گرم و شبت 40 گرم است.

فکر بکر

در صورت تمایل، میتوانید پس از پختِ حبوبات و گوشت، آش را در آبکش ریخته، یک سوم از حبوبات را در دستگاه آسیاب کن بریزید و له کنید. گوشت را نیز کوبیده و به آش اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند؛ در این صورت آش جو بسیار لذیذتر خواهد شد.


نظر خود را بنویسید

captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید