آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته زرشک

IMG_8928.jpgre.jpg
4 تعداد نفرات 30 دقیقه زمان آماده سازی 90 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن 50 گرم
برنج خیساندن 80 گرم
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 400 گرم
پیازداغ 20 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای خوری
سبزی (پاک و خرد شده) 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد
زرشک خیساندن 20 گرم
خلال بادام خیساندن 15 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی جایگزین 4 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه

1.لپه خیس و آبکش شده را در قابلمه ای حاوی 500 میلی لیتر آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت یک ساعت بپزد. در اواخر پخت، مقداری نمک به آن بیافزایید و پس از پخت، آن را آبکش کنید؛
2.برنج شسته شده را در قابلمه ای دیگر حاوی آبِ جوش ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد، سپس آبکش کنید؛
3.در ظرفی، گوشتِ چرخ کرده را با نیمی از پیازداغ، نیمی از زردچوبه، نمک و فلفل مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛
4.برنج و لپه آبکش شده، سبزی، تخم مرغ، زرشک و خلال بادام خیس و آبکش شده را به گوشت اضافه کرده و مجدداً ورز دهید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شده و مایه یکدستی حاصل شود؛
5.کفِ دستتان را با مقداری روغن مایع چرب کنید. از مایه آماده شده به اندازه نارنگی برداشته و به شکل گِرد فرم دهید؛
6.رب گوجه فرنگی را در قابلمه ای حاوی روغن داغ، تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس بقیه پیازداغ را به همراه نمک، فلفل و 8 پیمانه آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید؛
7.زمانی که جوش آمد، کوفته ها را یکی یکی در آبِ جوش بیاندازید. پس از 10 دقیقه، حرارت را ملایم کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا کوفته ها به مدت 30 دقیقه بپزند (آبِ کوفته باید در حدی باشد که روی کوفته ها را بگیرد تا کاملاً مغزپخت شوند)؛
8.در اواخر پختِ کوفته، بقیه زردچوبه و مقداری فلفل را در تابه ای حاوی روغن تفت داده و به آبِ کوفته بیفزایید (توجه کنید پس از پخت، دو پیمانه از آبِ کوفته باقی بماند). پس از پخت، کوفته ها را به همراه سس آن، در ظرف موردنظر ریخته و سرو کنید.

نکته

سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و شبت جمعاً 120 گرم و مرزه، ترخون و نعناع جمعاً 30 گرم است.

جایگزین

در صورت تمایل، می توانید به جای رب گوجه فرنگی از همان مقدار رب انار استفاده کنید.

فکر بکر

در صورت تمایل، می توانید مقداری نعناع تفت داده شده، مغز گردو یا آلوی خیس و آبکش شده در وسط کوفته قرار دهید.


نظر خود را بنویسید

فهیمه [ ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ]
پاسخ
عالیییییییییییییییی بود ممنون
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید