آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته تبریزی

کوفته یکی از غذاهای پرانرژی و خوشمزه است که در اندازه های مختلف و با روش های گوناگون پخته می شود. در گذشته دلمه، کوکو و... جزء اردور و پیش غذای ایرانیان بود ولی اکنون به عنوان غذای اصلی استفاده می شود.

DSC_7006.jpgre.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه زمان آماده سازی 60 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن 2 پیمانه (300گرم)
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
برنج خیساندن 1 پیمانه (160گرم)
جوجه مرغ (درسته) 700 گرم
کرفس 1 ساقه (80 گرم)
هویج 1 عدد (70 گرم)
گوشت چرخ‌کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 400 گرم
پیاز (رنده و آب‌گرفته) 1 عدد (140گرم)
تره و مرزه (پاک و خردشده) 150 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد (55 تا 60 گرم)
رب گوجه‌فرنگی یک چهارم پیمانه (60گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) به مقدار لازم
زعفران دم کردن زعفران یک چهارم پیمانه (40میلی‌لیتر)
پیازداغ 1 پیمانه ( 40 گرم)
آلو (خیس‌شده) 200 گرم
زرشک (شسته و خشک‌ شده) یک دوم پیمانه (33گرم)
مغز گردو 1 پیمانه (100گرم)
نعناع‌ داغ مقداری برای تزئین
ادویه مخصوص 6 گرم

طرز تهیه

1.لپه را از 24 ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید (در این فاصله آب آن را دو بار عوض کنید)، سپس در آبکش بریزید. دوباره با مقداری آب و نمک بپزید و در آبکش بریزید. 
2.در قابلمه ای مناسب، برنج را نیز از 3 ساعت قبل با یک و یک دوم پیمانه آب و مقداری نمک خیس کنید، سپس روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب آن کاملاً تبخیر شود، سپس بگذارید سرد شود.
3.جوجه را با یک پیمانه آب، کرفس، هویج، نمک و فلفل بپزید و پس از پختن، استخوان های بازو و ران آن را بیرون بکشید (این عمل برای راحت‌تر گرد کردن کوفته است)، 
4.سپس لپه را دو بار از چرخ گوشت رد کنید و در ظرفی بریزید. گوشت و پیاز را به همراه برنج، سبزی، نمک، فلفل، ادویه و تخم‌مرغ به آن اضافه و مخلوط کنید و کاملاً ورز دهید تا مایۀ کوفته چسبندگی پیدا کند. 
5.در قابلمه‌ای مناسب، رب گوجه‌فرنگی را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. 10 پیمانه (1600 میلی لیتر) آب به همراه زعفران، نمک، فلفل و نیمی از پیازداغ را بیفزایید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش آید، در این فاصله، داخل شکم جوجه را با آلو، زرشک و مغز گردو پر کنید.
6.مقداری از مواد کوفته را روی تنظیف تمیز پهن کنید، مرغ را وسط آن قرار دهید و با بقیه مایۀ کوفته روی جوجه را بپوشانید. کف دست را با مقداری آب مرطوب و شروع به فرم دادن کوفته کنید، طوری که سطحی یکنواخت و بدون ترک پیدا کند. تنظیف را دور کوفته گره بزنید و آن را داخل آب درحال جوش که آماده کرده‌اید قرار دهید 
7.پس از 5 دقیقه حرارت را ملایم کنید تا پخته شود (توجه داشته باشید گهگاهی کوفته را تکان دهید تا ته آن به قابلمه نچسبد و هنگام پخت، از آب کوفته چند بار روی کوفته بریزید تا تمام قسمت‌ با آب آن مزه‌دار شود. همچنین دقت کنیـد که آب کوفتـه حین پخت کاملاً تبخیر نشود و پس از پخت، 4 پیمانه از آن باقی بماند). 
8.کوفتـه را در ظـرف موردنظر قرار دهید، آب کوفته را به آن بیفزایید و روی کوفته را با بقیۀ پیازداغ و گل محمدی تزیین و سرو کنید.

نکته

ادویه مخصوص شامل دارچین، زیره، زردچوبه، گل محمدی (پودر شده)از هرکدام به مقدار یک دوم قاشق چای خوری است.


نظر خود را بنویسید

ساره [ ۰۹ دى ۱۳۹۵ ]
پاسخ
سلام .خسته نباشین .برای اشپزی روزانه میشه یه فهرست بدین که چه چیزایی از قبل اماده فریز کنیم تا مثلا کسایی که شاغلن یا بچه دارن راحت باشن .مثلا اسکاتی
رزیتا [ ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ ]
پاسخ
خیلی ممنون که اطلاعاتتون رادر اختیار ما قرار دادید
کمال صدیق [ ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
باسلام وخسته نباشیدبنده اهل تبریزم 34سالمه میخاستم عرض کنم که کوفته تبریزی شمامتاسفانه ماتبریزنیست شماباکوفته جای دیگه اشتباهی گرفتیدنه کرفس داریم .نه هویج توسبزی هاش همریحان مشکی داریم لظفااصلاح کنید
کمال صدیق [ ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
باسلام وخسته نباشیدبنده اهل تبریزم 34سالمه میخاستم عرض کنم که کوفته تبریزی شمامتاسفانه ماتبریزنیست شماباکوفته جای دیگه اشتباهی گرفتیدنه کرفس داریم .نه هویج توسبزی هاش همریحان مشکی داریم لظفااصلاح کنید
مدیر سایت سانازسانیا [ ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
درسته دوست عزیز
برای تطابق با ذائقه های مختلف، دستور پخت تغییر داده شده
نسترن فولادی [ ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ ]
پاسخ
با سلام وخسته نباشید زمان پخت کوفته چند ساعت باید باشد
مدیر سایت سانازسانیا [ ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
معمولا دو الی سه ساعت دوست عزیزم ولی باز هم بستگی داره به کیفیت مواد اولیه ی شما
سکینه شریفی [ ۱۷ دى ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام.خسته نباشید
میخواستم بپرسم،اگه بخوایم کوفته ها رو کوچیک و یه نفره درست کنیم،باید به همین روش درست کنیم؟دیگه نیازی نیست دور هرکدوم تنظیف بکشیم؟
من و مادرم سالهاست همراه شماییم و به دستورات غذایی شما اعتماد کامل داریم.
ممنونم و دوستتون دارم
مدیر سایت سانازسانیا [ ۲۰ دى ۱۳۹۴ ]
وب‌سایت پاسخ
سلام عزیزم
این کوفته رو به اندازه ی نارنگی هم میتونید تهیه کنید با همین مقدار از مواد. تنظیف زمانی مورد استفاده قرار میگیره که کوفته ی ما بزرگ باشه تا از جدا شدن اون حین پخت جلوگیری بشه
افسانه مجیدی [ ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ ]
پاسخ
سلام و سپاس فراوان از زحمات شما در امر تهیه و تولید نشریه بسیار پر محتوا و با کیفیت و از اینکه به صورت رایگان هم از طریق اینترنت در اختیار علاقمندان دستورات غذایی خود را قرار می دهید. با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما. ما هم کنا رشما هستیم.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید