آشپزی بدون عشق معنا ندارد

کوفته برنجی

کوفته یکی از غذا های معروف، قدیمی و پر طرفدار ایرانی است که در تهیه آن از انواع سبزی های معطر و گوشت قرمز استفاده می شود. کوفته در شهر های مختلف ایران به سبک های متفاوت طبخ می شود. کوفته برنجی یکی از کوفته های خوشمزه و لذیذ است که از زمان های بسیار قدیم سفره مردمان قدیم را رنگین می‌کرد

IMG_8971.jpgre.jpg
4 تعداد نفرات 20 دقیقه رمان آماده سازی 3:30 دقیقه زمان پخت

مواد لازم

لپه خیساندن یک سوم پیمانه (50گرم)
آلو خیساندن 100 گرم
برنج خیساندن 1 پیمانه (160گرم)
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
سبزی (پاک‌ و خرد شده) 290 گرم
روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم
رب گوجه‌فرنگی یک چهارم پیمانه (60گرم)
پیازداغ یک دوم پیمانه (25گرم)
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوساله و گوسفند) 400 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1 قاشق چای‌خوری (3گرم)
تخم‌مرغ 2 عدد (110 تا 120گرم)
زرشک (شسته و خشک شده) یک چهارم پیمانه

طرز تهیه

1.لپه را به مدت 24 ساعت و آلو را به‌ همراه 2پیمانه آب به مدت 2ساعت در ظرف‌های جداگانه در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن لپه، 2 تا 3بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت لپه را در آبکش بریزید؛
2.برنج را با 3 پیمانه آب و مقداری نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید؛
3.در قابلمه‌ای مناسب، لپه را با 2 پیمانه آب به مدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزید؛
4.در قابلمه‌ای دیگر، مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا جوش آید. برنج را به مدت 7 تا 8 دقیقه  داخل قابلمه حاوی آب‌جوش بریزید تا نیم‌پز شود، سپس آبکش کنید؛
5.سبزی را با مقداری روغن به مدت یک تا دو دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود؛
6.در قابلمه‌ای مناسب، مقداری روغن ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس رب گوجه‌فرنگی، مقداری نمک و فلفل را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه‌فرنگی تغییر رنگ دهد؛ 
7.پس از آن نیمی از پیازداغ را به همراه 8 پیمانه آب و آبِ لیمو به آن بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا ‌جوش آید؛ 
8.در ظرفی مناسب، گوشت، کمی دیگر از پیاز داغ، نیمی زردچوبه، مقداری نمک و فلفل بریزید و ورز دهید. سپس برنج، سبزی و لپه را به همراه تخم‌مرغ به آن افزوده، مجدداً ورز دهید تا کاملاً حالت چسبندگی پیدا کند؛ 
9.کف دست را با مقداری روغن مایع چرب کرده و از مایه بالا به اندازة دلخواه بردارید و در کف دست پهن کنید. وسط آن تعدادی آلو، زرشک و کمی پیازداغ بریزید و گرد کنید. بقیه مواد را نیز به همین ترتیب آماده کرده و یکی‌یکی در آبِ در حال جوش بیاندازید و پس از 10دقیقه حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید (دقت  کنید کوفته ها از هم فاصله کافی داشته باشند و روی هم انباشته نشوند)؛ 
10.در اواخر پختِ کوفته، بقیه زردچـوبه و کمی فلفل را در روغن تفت داده و به آب کوفته اضافه کنید، سپس کوفته را به همراه آبِ آن در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

نکته

•سبزی خرد شده کوفته نباید خیس باشد.
•دقت کنید که کوفته را باید به اندازه کافی ورز دهید.
•در ابتدای مراحل پخت، آبِ کوفته باید به حدی باشد که روی آن را بپوشاند؛ هنگام پخت نیز آب کوفته نباید کاملاً تبخیر شود، بلکه باید حدود 3 پیمانه از آن باقی بماند.
•کوفته را پس از آماده شدن باید به آبی که در حال جوش است اضافه کنید؛ اگر آب جوش نباشد، کوفته متلاشی می شود.
•سبزی شامل جعفری، تره، گشنیز و شبت (از هر کدام 60 گرم)، مرزه و ترخون خشک شده (از هر کدام 20گرم) و نعناع (10 گرم) است.


نظر خود را بنویسید

معصومه رفیعی [ ۱۱ تير ۱۳۹۴ ]
پاسخ
سلام.دستورتون عالی بود.من درست کردم خیلی خوشمزه بود.ممنون.
captchaImage در صورتی که کد تصویری خوانا نبود کلیک کنید